Professioneel Opdrachtgeverschap

Professionalisering van de publieke inkoopfunctie staat steeds meer centraal. Daarom is dit een van de Maatschappelijke thema's waar Nevi zich hard voor maakt.

Inkopen voor de overheid

Meer dan 73 miljard euro per jaar. Zoveel inkoopkracht wordt jaarlijks aanbesteed door de overheid - en dit bedrag stijgt continu. Professioneel opdrachtgeverschap is dus essentieel. De verdere professionalisering van de publieke inkoopfunctie komt steeds meer centraal te staan. Succesvolle inkopers onderscheiden zich door hun communicatieve vaardigheden, sociale competenties en kennis van tools zoals de AanbestedingswetMaatschappelijk Verantwoord Inkopen, Contractmanagement, MSU+ en Best Value Procurement

Bekijk alle opleidingen en trainingen Inkoop en Aanbesteden Publiek

De meest complete route voor de publieke inkoper

Inkopen en aanbesteden vergt vakmanschap

De veeleisende en dynamische maatschappelijke en bestuurlijke omgeving stelt hoge eisen aan de inkoopprofesional in de (semi) publieke sector. Inkoop in de (semi)publieke sector is dan ook sterk in beweging. Overheidsorganisaties realiseren zich dat ze een grote inkoopkracht hebben. Die kracht kan gebruikt worden in het belang van de maatschappij. De inkoopprofessional moet enerzijds rechtmatig handelen en heeft anderzijds de taak om maatschappelijke doelen te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verduurzaming en innovatie, en aan het creëren van faire kansen voor het MKB. Dit vergt vakmanschap van de inkoopprofessional: balanceren tussen rechtmatigheid én doelmatigheid is de kunst.

Belangenbehartiging

Nevi Publiek dringt er bij de politieke partijen en in de media op aan de inkoopfunctie van de overheid serieus te nemen. Onze stelling: de overheid laat veel besparingen liggen. Met professionele inkoop kan de overheid besparen, met behoud en zelfs uitbreiding van maatschappelijke waarden als duurzaamheid, innovatie en een betere marktwerking.

Maatschappelijk Programma: Professioneel opdrachtgeverschap

Inkopen en Aanbesteden in en voor het publieke domein brengt maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee. Bekijk welke issues de komende periode extra aandacht krijgen van Nevi.

Netwerk voor de publieke sector - Kennissessies Nevi Publiek

De inkoopfunctie bij de overheid ondersteunen en verder helpen, dat is onze ambitie. Hoe we dat doen? Onder andere door inkopers en aanbesteders in de (semi)publieke sector kennis en ervaringen met elkaar te laten delen. In 2018 organiseren we daarom voor de eerste keer met en door leden de kennissessies Nevi Publiek. Bekijk de evenementenagenda en volg Nevi Publiek op Twitter.

Whitepapers inkoop en aanbesteden overheid

Overheidsinkoop omvat veel uiteenlopende thema's en kent een eigen dynamiek. Ter ondersteuning hebben we diverse whitepapers geschreven, onder meer over Functioneel specificeren, Contractmanagement in Sociaal domein, Zeven valkuilen van publieke inkoop, Integriteit en Best Value. Je kunt onze whitepapers gratis en vrijblijvend opvragen. 

Vraag een gratis whitepaper aan

Meer weten over inkopen voor de publieke sector?

Hieronder vind je alle opleidingen en trainingen die je meer leren over inkopen voor de publieke sector. Vind je het lastig om een keuze te maken? Hier vind je jouw persoonlijke studieadvies of neem contact met ons op, we helpen je graag. Neem ook eens een kijkje in het Nevi Kennislab. Je vindt hier volop whitepapers, artikelen, onderzoeken, praktische tools, checklists en stappenplannen waarmee je direct aan de slag kunt.

Incompany trainingen

Alle trainingen worden ook incompany aangeboden. Volg met je team een training op jouw locatie. Incompany training biedt vele voordelen. Zo ben je niet alleen effectief de training aan het volgen, maar ben je ook nog eens bezig met teambuilding en bespaart het je reiskosten en tijd. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany trainingen.

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!