Nevi
0
Home

Veelgestelde vragen

Wil jij meer informatie over het STAP-budget? Of heb je specifieke vragen over het inzetten van het STAP-budget voor een training van Nevi? Lees het antwoord op veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Onze professionals van het Klant contact center helpen je graag. Je vraag gaat over:

 

 

Algemene vragen

Het STAP-budget is een initiatief vanuit de Rijksoverheid om mensen te stimuleren zich te blijven ontwikkelen. Je mag één keer per jaar maximaal € 1.000, - aanvragen voor een training, cursus of opleiding. De overheid betaalt dit bedrag rechtstreeks aan de opleider. In 2022 is er 160 miljoen euro beschikbaar. Dit bedrag wordt verspreid over vijf tijdvakken uitgedeeld. De eerstvolgende aanvraagperiode start 1 november om iets voor 10.00 uur.
Je kunt voor een opleiding, training of cursus STAP-budget aanvragen als:
 • je 18 jaar of ouder bent en geen AOW ontvangt.
 • jij of je partner de Nederlandse nationaliteit heeft of een andere nationaliteit van een land binnen de Europese Unie.
 • je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond of gewerkt hebt, of in Nederland een uitkering hebt gekregen.
 • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt ontvangen.
 • er nog STAP-budget beschikbaar is.
 • je je inschrijft voor een training die in aanmerking komt voor het STAP-budget.
In 2022 zijn er vijf tijdvakken waarin je het STAP-budget kunt aanvragen. Elk tijdvak begint ìets voor 10.00 uur. De ervaring leert dat het beschikbare STAP-budget binnen enkele uren op is. In 2022 kun je nog op de volgende momenten een STAP-budget aanvragen:
 • 1 november 10.00 uur (tijdvak november t/m december)
Het STAP-budget geldt alleen voor trainingen die minimaal vier weken en maximaal drie maanden na je aanvraag starten. Het gaat dus specifiek om de startdatum van de training, het is niet van belang hoeveel maanden de training of opleiding uiteindelijk duurt.
Als je STAP-budget niet toereikend is voor het totaalbedrag van de training of opleiding, ontvang je een factuur met het restbedrag.

 

 

 

Aanvragen STAP-budget bij Nevi

Nevi heeft momenteel 10 trainingen geselecteerd die je kunt volgen met het STAP-budget. De verwachting is dat we dit aanbod de komende maanden verder gaan uitbreiden.
De overheid heeft vastgesteld dat je het STAP-budget alleen mag inzetten voor een opleiding, cursus of training. Het Nevi-lidmaatschap geeft je toegang tot waardevolle informatie en kennis, maar wordt niet als opleiding of training gezien. Daarom mag je met het STAP-budget dus geen Nevi-lidmaatschap aanvragen.
Dat is helaas niet mogelijk. Je kunt het STAP-budget alleen inzetten voor geselecteerde trainingen die starten tussen de vier weken en drie maanden nadat je de aanvraag hebt ingediend.
 1. Selecteer een training uit ons STAP-aanbod.
 2. Meld je aan en ontvang een STAP-aanmeldingsbewijs.
 3. Je ontvangt van ons een mail met aanvraaginstructies.
 4. Bezoek donderdag 1 november om iets 10.00 stapuwv.nl.
  Wees op tijd: vorige keer was het budget binnen enkele uren op.
 5. Doorloop het aanvraagproces.
 6. Ontvang binnen vier weken bericht.
 7. Start met de training.
Let er op dat je op de juiste manier inschrijft!
Een aanvraag voor de subsidieregeling werkt anders dan een reguliere aankoop. Wanneer je alleen voor de STAP-subsidie aanvraagt gaat, klik je alleen op de button in het volgende blok. Deze vind je op de productpagina:
Wat gebeurt er als een training duurder is dan € 1000,-?
Is het STAP-budget niet voldoende om de volledige training te betalen? Dan ontvang je van Nevi een factuurbedrag voor het openstaande bedrag. Let op: deze factuur is aan jou persoonlijk geadresseerd. Overleg met je werkgever of je de factuur kunt declareren. Bij deze subsidieregeling is het voor Nevi niet mogelijk om de factuur rechtstreeks aan je werkgever te sturen.
Heb je een keuze gemaakt uit de geselecteerde trainingen? Schrijf je dan via de training in. Wij zorgen dat je een STAP-aanmeldingsbewijs ontvangt, dat je nodig hebt voor het aanvragen van het STAP-budget.
Je ontvangt binnen vier weken bericht van het UWV. De vier weken gaan in nadat je de aanvraag hebt ingediend op stapuwv.nl.

 

 

Het STAP-budget is afgewezen

De ervaring leert dat het STAP-budget binnen enkele uren op is. Heb je geen STAP-budget ontvangen? Dan mag je uiteraard kosteloos de training annuleren tot 48 uur voor aanvang. Hoe je dit doet, lees je in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na inschrijving op de training. Uiteraard is het ook mogelijk om de training alsnog te volgen. Je ontvangt dan van ons een factuur.
Iedereen die zich aanmeldt voor een training blijft ingeschreven, ook de deelnemers die geen STAP-budget hebben ontvangen. We gaan ervan uit dat je de training alsnog wilt volgen, en ontvangt daarom een factuur van Nevi. Wil je de training alleen volgen met STAP-budget? Dan mag je de training kosteloos annuleren tot 48 uur voor aanvang. Hoe je dit doet, en binnen welke termijn dit mogelijk is, lees je in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na inschrijving op de training.

 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren