Nevi
0

STAP-budget

Binnenkort kun je ook bij Nevi met je persoonlijke STAP-budget een opleiding of training volgen.

Houd mij op de hoogte

Je bent op deze pagina gekomen omdat je interesse hebt in het volgen van een Nevi opleiding of training en je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Graag informeren we je wat de status bij Nevi is.

Nevi is een CEDEO-erkende opleider en daarmee voldoen we aan de voorwaarden om opgenomen te worden in het STAP-scholingsregister. Op dit moment zijn we druk bezig om onze opleidingen en trainingen zichtbaar te krijgen in dit register. Daarbij zijn we afhankelijk van de planning en ontwikkelingen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). 

We houden je graag op de hoogte zodra bekend is wanneer ons aanbod in het STAP-scholingsregister zichtbaar is. Vanaf dat moment kun je een STAP-budget aanvragen voor het volgen van één van onze opleidingen of trainingen.


In het STAP-scholingsregister komen alle opleidingen, trainingen en cursussen te staan die je kunt volgen met een STAP-budget.  Het beheer en onderhoud van dit register is ondergebracht bij DUO. Het vullen van dit register en het invoeren van de STAP-regeling is dermate complex dat DUO ervoor gekozen heeft deze regeling gefaseerd in te voeren. Daarom is een aantal opleiders al wel in het STAP-register opgenomen en een aantal nog niet.

Lees meer Lees minder

 

Met de STAP-budget subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding of training. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie.
 
Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding of training doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.
 
In 2022 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar dat verdeeld wordt over 5 aanvraagtijdvakken. Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. 
 
Het kabinet heeft per 1 januari 2022 de fiscale scholingsaftrek door de subsidieregeling STAP-budget vervangen. Doel van het STAP-budget is dat mensen meer de eigen regie nemen in hun ontwikkeling en loopbaan, zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.
Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding of training als:
  • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
  • jij of je partner de Nederlandse nationaliteit heeft of een andere nationaliteit van een land binnen de Europese Unie.
  • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
  • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
  • je voor de opleiding of training STAP-budget kan krijgen via het STAP-scholingsregister.
Nevi gaat haar opleidingen en trainingen gefaseerd in het STAP-scholingsregister opvoeren. We beginnen met een selectie van onze trainingen. Afhankelijk van de planning en ontwikkelingen bij DUO, verwachten we dat rond de zomer de eerste trainingen in het STAP-register zichtbaar zijn. In de toekomst breiden we ons aanbod in het STAP-register gefaseerd uit.   

Wil je weten welke opleidingen en trainingen Nevi aanbiedt? Bekijk onze digitale brochure om alvast inspiratie op te doen of neem contact op met onze studieadviseurs via 088 - 33 00 700.
Niet op korte termijn. Nevi gaat haar opleidingen en trainingen gefaseerd in het STAP-scholingsregister opvoeren. We beginnen met een selectie van onze trainingen. Afhankelijk van de planning en ontwikkelingen bij DUO, verwachten we dat rond de zomer de eerste trainingen in het STAP-register zichtbaar zijn. In de toekomst breiden we ons aanbod in het STAP-register gefaseerd uit.   
Nee. Met een STAP-budget kan je alleen een opleiding of een training volgen. Hoewel je met een Nevi-lidmaatschap toegang krijgt tot een waardevol kennisnetwerk, wordt een lidmaatschap niet als een opleiding of training gezien. Daarom kan je met een STAP-budget geen Nevi-lidmaatschap aanvragen.

 

Met STAP-budget krijg je tot 1.000 euro per jaar voor een opleiding, cursus of training. Hoe je dat doet en wat je daarvoor nodig hebt, zie je in deze animatie.

 

Blijf op de hoogte!

Bij keuze 'anders' onder leergang of training.
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren