Nevi
0

Het STAP-budget stopt

 

Recent heeft het kabinet besloten om te stoppen met het STAP-budget. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geeft aan dat dit per 1 januari 2024 zal zijn, het STAP-budget subsidiabele scholingsaanbod tot en met 31 december 2023 te beperken tot OCW-erkende opleidingen. 

Voor niet door OCW-erkende opleidingen zoals die van Nevi betekent dit dat er geen STAP-subsidie meer kan worden aangevraagd.  

Het STAP-Budget was een regeling voor scholing en ontwikkeling. Met STAP-budget konden burgers met subsidie van de overheid een opleiding, training of cursus volgen. Zo had je meer kans om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.

Als er nieuwe informatie beschikbaar is over het STAP-budget die van invloed is op het aanbod van Nevi, zullen wij dit communiceren. 

 

Heb je een vraag?

Met de STAP-budget subsidie kon je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding of training. Je kon deze subsidie tussen 2022-2023 gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heette STAP. Dit staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie.
Het kabinet besloot per 1 januari 2022 de fiscale scholingsaftrek door de subsidieregeling STAP-budget vervangen. Doel van het STAP-budget wasa dat mensen meer de eigen regie nemen in hun ontwikkeling en loopbaan, zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.
De afschaffing van het STAP-budget is een van de bezuinigingsmaatregelen van de Voorjaarsbesluitvorming. Tot 1 januari 2024 worden enkel nog wettelijk erkende opleidingen ondersteund met het STAP-budget, de zogenoemde OCW erkende opleidingen. Omdat Nevi geen OCW erkende opleidingen heeft, kun je geen gebruik meer maken van STAP-budget op onze opleidingen.  Lees de kamerbrief afronding STAP-budget 2023

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren