Sterke groei supplier portal Fokker Technologies

14 November 2017

Vorig jaar werd door de verschillende bedrijven van Fokker Technologies in onder meer Nederland, Mexico en China en toeleveranciers  ruim een miljoen keer ingelogd op het ‘Gateway Supplier Portal’ en werden zo’n 560.000 documenten verstuurd.  Fokker Technologies is een first tier-leverancier die onder meer structuurdelen (romp- en vleugeldelen, staarten) en bekabeling voor vliegtuigen maakt. Het bedrijf levert aan onder meer Boeing, Airbus en Gulfstream.

Supplier account teams
Het portal heeft zo’n duizend gebruikers. Over het platform gaan naast inkoopgegevens, productieplanningen en inspectiecijfers onder meer ook de tekeningen en productspecificaties. Gezien het feit dat Fokker tevens componenten voor militaire vliegtuigen levert, wordt alle informatie versleuteld. Het Gateway Supplier Portal wordt ook intensief gebruikt door de supplier account teams om leveranciersprestaties te meten en die te delen met toeleveranciers.

E-invoicing
Een volgende stap is volgens Toine Verbruggen, vice president procurement and supply chain management van Fokker, om e-invoicing via het portal mogelijk te maken. Via het platform zal ook de onboarding van nieuwe toeleveranciers gaan plaatsvinden. Deze heeft niet alleen betrekking op uiteenlopende technische kwalificaties (ISO-certificaten e.d.), maar ook op compliancy (denk aan kinderarbeid en milieu).

Source: 
redactie Deal! - Magazine over inkoop en supply management -