Start open online cursus circulaire economie van metalen

08 Januari 2018

Het delven naar metalen en de productie eromheen breidt zich steeds verder uit. De gevolgen en de opties voor een duurzamer systeem van metaalproductie komen aan bod in de Massive Open Online Course ’A Circular Economy of Metals: Towards a Sustainable Societal Metabolism’. Er zal speciale aandacht zijn voor de ‘circulaire economie van metalen’, oftewel het zo lang mogelijk in gebruik houden van metalen.

Productie en gebruik metalen
Dit vak is gebaseerd op rapporten van het International Resource Panel dat onderdeel is van Verenigde Naties Milieu. Een belangrijk onderdeel zijn de Sustainable Development Goals van de VN, ambitieuze doelen die in het vak als leidraad zullen dienen voor het grondig analyseren van de wereldwijde productie en het gebruik van metalen en de oplossingen die nodig zijn om die doelen te behalen.

Inschrijven online vak
Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor het online vak ‘A Circular Economy of Metals: Towards a Sustainable Societal Metabolism’. Op maandag 22 januari staat het eerste college online. Het vak duurt zes weken en wordt gegeven door universitair hoofddocent Ester van der Voet van het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden.

https://www.coursera.org/learn/circular-economy-metals

Source: 
redactie Deal! - Magazine over inkoop en supply management -