RSM gastheer van 23ste Summerschool

07 September 2018

Op 26-29 juni organiseerde de Rotterdam School of Management (Nederland) de 23ste editie Summerschool Purchasing and Supply Management, in samenwerking met de Internationale Federatie van Inkoop en Supply Management (IFPSM) en de International Purchasing and Supply Education and Research Association ( IPSERA).

De PSM Summer School was bedoeld voor beginnende promovendi binnen het onderzoeksdomein van Purchasing en Supply Management (PSM). Gedurende zes sessies bespraken we een aantal theorieën uit domeinen zoals Strategie & Organisatie, Marketing en Operations Management, en hoe deze konden worden toegepast op PSM-verschijnselen en onderzoek. Theorieën omvatten onder meer de industriële netwerkbenadering, systeemtheorie, transactiekosteneconomie en de resource-based visie van het bedrijf.

De faculteit bestond uit Asta Salmi (Lappeenranta), Martin Spring (Lancaster), John Gray (OSU), Merieke Stevens (RSM) en Finn Wynstra (RSM), die tevens fungeerde als gastheer en coördinator. Er waren 14 deelnemers uit 10 verschillende landen, waaronder Uganda en de Verenigde Staten. Promovendi verdienden met hun deelname 3 ects studiepunten. Drie deelnemers kregen beurzen van IFPSM en IPSERA om de Summerschool bij te kunnen wonen.

Dankzij onze sponsors, IFPSM, IPSERA en NEVI, waren we in staat om deelnemers sociale evenementen aan te bieden, waaronder twee diners en een boottocht door de Rotterdamse haven. In 2019 zijn we van plan om de 24e editie van de IFPSM / IPSERA PSM Summer School te organiseren. Meer weten? Neem contact op met fwynstra@rsm.nl.