Nevi
0
Nieuws

NEVI achter de schermen

Nieuws 30 augustus 2019

NEVI achter de schermen laat je kennis maken met de mensen die werken bij NEVI. Wat doen ze precies? En aan welke projecten werken ze? Maak deze maand kennis met Berry Koolstra, Programmamanager.

NEVI achter de schermen laat je kennis maken met de mensen die werken bij NEVI. Wat doen ze precies? En aan welke projecten werken ze? Maak deze maand kennis met Berry Koolstra, Programmamanager.Wat houdt je werk precies in?


Ik ben sinds 3 jaar Programmamanager bij NEVI met focus op de opleidingen, examens en trainingen rondom de publieke sector, Contractmanagement en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Van huis uit ben ik onderwijskundige en vanuit die expertise werk ik veel samen met inhoudsdeskundigen zoals trainers, docenten en examinatoren. Mijn taken liggen vooral in het (door-)ontwikkelen, plannen en organiseren van modules, trainingen en examens. Maar ook het analyseren van de examens (overall resultaten en vraagstelling) vraagt constante aandacht.


Als onderwijskundige streef ik naar zo goed mogelijke opleidings- en trainingsproducten. Dat doe ik bijvoorbeeld door opdrachten en examenvormen te vinden waarbij hetgeen je leert ook echt van waarde is voor je eigen werkzaamheden en je organisatie. Hierbij is er altijd een spanningsveld tussen wat een deelnemer moet leren om aan een diploma-eis te voldoen én wat waardevol is voor de organisatie waar hij/zij werkt. En dat botst soms. Het vinden van de juiste verhouding tussen het waarborgen van een kwaliteitsnorm enerzijds en praktische toepasbaarheid voor individu, organisatie en maatschappij anderzijds is waar ik aan werk. Wanneer sprak je voor het laatst met cursisten?


Vandaag nog. Eigenlijk wel dagelijks en de gesprekken zijn zeer divers. Dat komt doordat de vragen van iemand die een opleiding volgt, wat vaak een langduriger traject is, heel anders van aard zijn dan iemand die een training wil gaan volgen. Deelnemers van een opleiding hebben vaak specifieke leervragen, klachten of problemen met de studie en willen dat dan graag even sparren met iemand van NEVI. Maar ik krijg ook hele inhoudelijke vragen over een training of men vraagt advies of een training past bij de specifieke wensen.Waar ben je nu mee bezig?


Op dit moment ben ik bezig met de voorbereiding van de eerstkomende Kennissessie NEVI Publiek bij gemeente Zoetermeer en met de ontwikkeling (planning en organisatie) van een nieuwe training op het gebied van MVI. Daarnaast heeft het ontwikkelen van digitale examens ook een hoge prioriteit. Wat is opvallend (anders) bij NEVI?


De bereidheid van toonaangevende organisaties om samen te werken met NEVI, is echt opvallend en inspirerend. Maar ook vice versa. NEVI staat open voor de markt; de diversiteit aan mogelijkheden en kansen om samen te werken en te ontwikkelen met derden zijn enorm. Meer achter de schermen bij NEVI:


Lijkt het je leuk om te werken bij NEVI? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's! Bekijk de actuele vacatures.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren