Handel landbouwmachines boekt omzetstijging van 15,2%

05 December 2017

Handelaren in landbouwmachines boekten in het derde kwartaal van 2017 een omzetstijging van 15,2% en groeiden nog harder dan in de eerste twee kwartalen van 2017. De handel in landbouwwerktuigen zoals tractoren, machines voor melkvee en apparatuur voor grondbewerking bloeide vooral op door meer vraag uit het buitenland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Zuivelhandel: +24% 
In nagenoeg alle sectoren van de groothandel steeg de omzet. Er werd 2,5% meer omgezet in de groothandel in voedingsmiddelen. In de zuivelhandel zorgde de hogere melkprijs net als in het tweede kwartaal voor flink meer omzet: +24%. Daarnaast groeide de omzet in de groothandel voor consumentenartikelen met 4,5% gestaag door. De leveranciers van apparatuur aan de industrie deden vooral over de grens goede zaken. Zij zagen hun omzet groeien met 7,9%.

Positieve verwachtingen voor 2018
De verwachtingen van de handelaren blijven positief. Zo verwachten ze in 2018 meer personeel nodig te hebben. Het positieve sentiment in het derde kwartaal valt samen met het laagste aantal faillissementen in jaren. In het derde kwartaal maakten 89 handelaren de gang naar de curator. Dat zijn er volgens het CBS zes minder dan het kwartaal ervoor.

Source: 
redactie Deal! - Magazine over inkoop en supply management -