Nevi
0
Nieuws

Circulair bouwen is niet langer een utopie

Nieuws 15 april 2016

Wat zijn de kansen voor circulair bouwen in Nederland? Circle Economy en ABN AMRO publiceerden een rapport, waarin ze de uitgangspunten van de circulaire economie toepassen op de bouwsector. “De bouw is een van de grootste gebruikers van grondstoffen en energie. Circulair bouwen is een must om welvaart te behouden én de aarde te beschermen.

Wat zijn de kansen voor circulair bouwen in Nederland? Circle Economy en ABN AMRO publiceerden een rapport, waarin ze de uitgangspunten van de circulaire economie toepassen op de bouwsector.
 
“De bouw is een van de grootste gebruikers van grondstoffen en energie. Circulair bouwen is een must om welvaart te behouden én de aarde te beschermen.” zegt Annemijn Fokkelman, sector Banker Bouw van de ABN AMRO over de aanleiding van het rapport.
 
Het rapport ‘Circulair bouwen: het fundament onder een vernieuwde sector’ beschrijft de overgang van een lineair opgebouwde keten naar een circulaire, duurzame sector. Voor deze omvorming is in de eerste plaats een levenscyclusbenadering noodzakelijk.
 
Daarnaast verandert het vertrouwde eigendomsmodel van gebouwen. Behuizing voor wonen of werken wordt als dienst gezien, waarbij producten of materialen eigendom van de producent blijven.
 
Meer over Circulair Inkopen
 Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren