Nevi
0
Nieuws

Nevi en Nationaal Duurzaamheid Instituut maken duurzaamheid tools voor de inkoper en contractmanager

Nieuws 13 september 2019

De tools worden op de Procurement Day officieel gelanceerd.

Nevi en Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI) gaan samenwerken aan een aantal praktische tools om duurzaamheid, circulair en maatschappelijk verantwoord inkopen/ opdrachtgeverschap inzichtelijk, meetbaar en tastbaar te maken voor inkoop. Deze worden op de Procurement Day, 1 oktober aanstaande, gelanceerd. Daarnaast omvat de samenwerking een pallet aan duurzaamheidstrainingen waar het Global Sustainable Enterprise System (GSES) centraal staat.



“Omdat verduurzamen een continue proces is en NDI duurzaamheid in de genen heeft, biedt deze samenwerking voor inkoopprofessionals de kans om integraal en op basis van internationale standaarden daadwerkelijk aan de slag te gaan”, aldus Jeroen Hulsman, directeur Opleiden en Ontwikkelen. Kelly Ruigrok, directeur NDI vult aan: “Door deze samenwerking kan NDI haar expertise en netwerk verder uitbouwen. Een mooie vervolgstap in onze samenwerking.” Dankzij deze samenwerking is er nu een (internationale) standaard, een online meetsysteem, beschikbaar die duurzame ambities en mijlpalen zichtbaar en transparant maakt.



Tools voor procurement


De tools die NDI heeft ontwikkeld – het Global Sustainable Enterprise System, de Sustainable Metastandard en het Public Sustainability Program- zijn internationale online meetsystemen voor duurzaamheid die alle facetten omvatten. Zoals Circulaire Economie, MVO, Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, CO2, Health & Safety etc. De tools zijn geschikt voor alle sectoren en gebaseerd op de beste internationaal aanvaarde normen en standaarden. 



De bestaande Nevi duurzaamheidstrainingen -de tweedaagse ISO 20400 Sustainable Procurement, Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en Aanbesteden, en Circulair inkopen- zijn door deze samenwerking uitgebreid met de training Aan de slag met GSES, de training Blue scan en de training Sustainable Footprint.



Zowel privaat als publiek


De tools van NDI zijn zowel voor de private sector als voor de publieke sector beschkbaar: 


Het GSES®-system heeft vele functies om duurzaam inkopen meetbaar te maken zoals het ranken van leveranciers op duurzame KPI's, het inzichtelijk maken van eigen duurzaamheidsprestaties door middel van assessments en het meten van producten/ projecten op circulariteit, gezondheid en milieu effecten.
Met het Public Sustainability Program kunnen lokale en centrale overheidsorganisaties hun beleid, inkoop en diensten verduurzamen.  



Met deze tools helpen Nevi en NDI organisaties om hun duurzame impact  te realiseren. Daarnaast werken Nevi en NDI samen aan de ontwikkeling van een aantal afgeleide tools, zoals een tender- en leverancier compliance tool.



Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren