6 grote bedrijven sluiten zich aan bij Betaalme.nu

15 Februari 2017

Zes grote bedrijven hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief dat ernaar streeft dat facturen van mkb-ondernemingen sneller betaald worden. De nieuwe deelnemers zijn Unilever Nederland, Basiq Dental, Van Lanschot, NIBC Bank, Royal Cosun en Intrum Justitia. Dat is bekendgemaakt tijdens de Week van de Financiën deze week.

Snellere betaling
Inmiddels doen 40 grote bedrijven en organisaties mee met Betaalme.nu. Unilever is het tiende AEX-bedrijf dat zich aansluit. Deelnemende bedrijven geven in een manifest aan hoe ze bijdragen aan snellere betaling van mkb-leveranciers, die daardoor meer financiële armslag krijgen.

2,5 miljard euro vrijmaken voor mkb
Betaalme.nu streeft ernaar om voor het Nederlandse mkb 2,5 miljard euro vrij te maken uit openstaande facturen. Naast de groei van het aantal deelnemende grote bedrijven, gaat Betaalme.nu zich ook meer richten op mkb-ers.

Fatsoenlijk zakendoen
Constant Korthout, cfo van Van Lanschot: “Wij scharen ons van harte achter dit initiatief. Op deze relatief eenvoudige manier kunnen we gezamenlijk het ondernemingsklimaat in Nederland verbeteren. Op tijd betalen hoort gewoon bij fatsoenlijk zakendoen, we moeten op elkaar kunnen vertrouwen.”

Source: 
redactie Deal! - Magazine over inkoop en supply management -