0
Examens

Examen Nevi 1

De opleiding Nevi 1 Privaat en Publiek maken gebruik van verschillende examenvormen. Na het behalen van alle examens ontvang je het branche-erkende Nevi diploma.

Startte je opleiding na 01-01-2020?  

Meer informatie over het inschrijven voor de examens vind je in de online leeromgeving van de bijhorende module. Je krijgt ongeveer 3 weken voor de start van de module toegang tot de online leeromgeving. 

Je ontvangt een diploma als: 

  • Je voor alle examens ten minste het cijfer 5,5 hebt behaald 
  • Je de voldoende examenresultaten binnen 4 jaar behaalt
  • Je voldoet aan de aanwezigheidsplicht bij de modules Persoonlijke effectiviteit - 1 en Onderhandelen 

Examenvorm per module

  • Inkoopproces (publiek en privaat) - deel 1: digitaal examen op locatie 
  • Inkoopproces (publiek en privaat) - deel 2: digitaal examen op locatie 
  • Bedrijfseconomische aspecten: digitaal examen op locatie 
  • Onderhandelen: portfolio-opdrachten en digitaal examen op locatie 
  • Persoonlijke effectiviteit - 1: portfolio-opdrachten en eindreflectie-opdracht

Aanwezigheidsplicht 

Voor de module Persoonlijke effectiviteit - 1 en Onderhandelen geldt een aanwezigheidsplicht. 

Certificaat en diploma

Na ieder voldoende resultaat voor een examen volgt een certificaat. Na het behalen van alle examens ontvang je het diploma Nevi 1.

Praktische informatie

Aanmelden

Aanmelden voor het examen kan via de oranje bestelknoppen op deze pagina. Het examen komt dan in het winkelmandje. Als je wil, kan je meerdere examens tegelijk bestellen. 

Online toetsing en inzage 

Online toetsing wil zeggen dat je op een door jou gekozen moment examen doet op de door jou geselecteerde toetslocatie. Er zijn toetslocaties door het hele land.  

Lees meer over online toetsing en inzage.  

Portfolio-opdrachten

Bij de modules Onderhandelen en Persoonlijke effectiviteit - 1 maak je voorafgaand aan de workshops voorbereidende portfolio-opdrachten. Zorg dat je hier op tijd mee begint.  

Reflectieverslag

Bij de module Persoonlijke effectiviteit - 1 vormen de portfolio-opdrachten en de eindreflectie-opdracht samen jouw reflectieverslag. Het reflectieverslag lever je uiterlijk 2 weken na de laatste workshop in.  

Aanwezigheid 

Voor de modules Persoonlijke effectiviteit - 1 en Onderhandelen geldt een verplichte aanwezigheid. Je kunt per module één gemiste workshop inhalen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. 

Neem voor meer informatie contact op met ons Klant contact center: 088 – 33 00 700. 

Vrijstellingen

Als je een diploma op hbo-niveau (of hoger) hebt, bestaat de kans dat je recht hebt op één of meerdere vrijstellingen.  

Lees meer over de vrijstellingsmogelijkheden.

Examenreglement 

Lees meer over de regels en afspraken die gelden voor examens en diplomering in ons examenreglement. Het examenreglement is vastgesteld is samenspraak met de Stichting Examenkamer

Klachten en feedback 

Heb je feedback of een klacht over een door jou gemaakt examen? Mail dan naar feedback@nevi.nl.  

Meer informatie over klachten, bezwaar en beroep.

Veelgestelde vragen

Op onze pagina Examens zie je alle examens waar je je voor kunt aanmelden. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je voor een digitaal examen per e-mail een weblink van Teletoets naar het reserveringssysteem. Hier kun je een locatie, datum en tijdstip voor het examen reserveren. Let op: reserveren kan tot 6 maanden na de verzending van de weblink. Voor alle andere examenvormen vind je de informatie die je nodig hebt in de online leeromgeving. 
Als je alle examens van de opleiding gehaald hebt, ontvang je automatisch bericht dat je geslaagd bent voor het diploma. Binnen twee maanden ontvang je vervolgens per post het diploma. Als je drie weken na het behalen van het laatste resultaat géén bericht hebt ontvangen, neem dan contact met ons op. 
Doordat de correctie van examens door diverse examinatoren wordt uitgevoerd, kan het voorkomen dat het resultaat van een op eenzelfde dag afgelegd examen, later bekend is. 

Nevi biedt de mogelijkheid tot inzage van digitaal afgelegde examens. Bekijk het inzagerooster en hoe je je aanmeldt.  
 
Digitale examens worden samengesteld uit een database met opgaven. Het spreekt voor zich dat deze database niet openbaar mag worden. Dit is de reden waarom wij opgaven niet mee kunnen geven of op kunnen sturen. 

Als je het niet eens bent met de uitslag van een door jou gemaakt examen, kun je een klacht indienen of een bezwaar aantekenen. Een bezwaar is een gemotiveerd verzoek, op basis van inhoudelijke argumenten, om de uitslag van een examen te herzien. 
Onder bepaalde voorwaarden kun je tegen een besluit op het bezwaarschrift beroep aantekenen bij de Examenkamer. Voor meer informatie over de beroepsprocedure verwijzen we je naar de website van de Examenkamer
Je behaalde resultaten en geldigheidstermijn vind je op de dashboardpagina van je Nevi account, onder ‘Mijn resultaten’. Als de resultaten daar niet staan, stuur je een e-mail naar: info@nevi.nl
We doen ons best de examenresultaten zo snel mogelijk bekend te maken. Het kan per examenvorm verschillen wanneer je examenresultaat bekend is. In de online leeromgeving van de betreffende module vind je bij de Exameninformatie de maximale nakijktermijn.  

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren