0
Evenementen

Nevi Webinar: Contractmanagement trust unravelled

Wat is de beste balans tussen samenwerken op basis van contractuele en relationele sturing. Welk doel willen partijen eigenlijk bereiken met het contract? Met welke elementen worden contracten opgesteld en welke formule zorgt vervolgens voor de beste prestatie? Laat je inspireren tijdens deze mooie Kennissessie-reis naar een verbeterde samenwerking. 

Over dit evenement

DATUM
17-3-2021
Tijd
15:30 - 17:00
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Over dit Event


Je wordt eerst bewust van de complexe rol in de functie van contractmanager (als directeur, manager, inkoper, verkoper, adviseur, techneut, etc.). Vanuit die positie begrijp je dat je met je eigen houding en gedrag het succes bepaalt van de samenwerking en daarmee de prestaties die voortvloeien uit de samenwerking. Hoe dat precies werkt, wordt uitgelegd aan de hand van pakkende voorbeelden van een aantal historische voorbeelden. Er worden diverse modellen aangereikt die je kan gebruiken om tot inzicht te komen van de samenwerking en in gezamenlijkheid met je counterpart de vertrouwensrelatie te verbeteren.

Alf Smolders promoveerde in 2019 op de vraag: “Welke factoren van vertrouwen beïnvloeden het effect in de relatie tussen organisaties in een gereguleerde inkoopomgeving?” Tijdens dit webinar deelt hij graag zijn kennis over dit onderwerp.
 

Kennissessie Nevi Publiek

In 2020 worden er voor en door leden en niet-leden die in de publieke sector werkzaam zijn kennissessies georganiseerd. De sessies worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd zoals De Nederlandsche Bank, Gemeente Rotterdam, Nationale Politie, UWV en Pels Rijcken. Door kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Wanneer je minimaal 3 kennissessies hebt bijgewoond kom je in aanmerking voor het Update Certificaat. Daarmee kun je aantoonbaar maken dat je ontwikkeling in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt. Nevi-leden ontvangen het certificaat aan het eind van het jaar.


Tijdens dit webinar leer je meer over de volgende onderwerpen:
•    De complexiteit van contractrelaties begrijpen
•    Inzicht in het effect van contractuele en relationele managementstijlen
•    Begrijpen dat contractuele en relationele managementstijlen complementair zijn aan elkaar
•    Weten hoe het vertrouwensniveau van contractuele relaties gemeten wordt en dat daaruit interventies gedaan kunnen worden om het vertrouwensniveau te verhogen tot een betere en plezierige samenwerking
•    Weten op welke wijze het gedachtegoed van Trust Unravelled kan worden toegepast in het contractmanagement, maar ook op welke wijze dit kan worden toegepast bij (Europese) aanbestedingen

Programma


15:25 uurAanvang webinar
15:30 uurStart presentatie Alf Smolders, gebiedsmanager Projectportfolio ProRail
16:30 uurAfronding presentatie, tijd voor vragen
17:00 uurEinde webinar
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren