0
Evenementen

Nevi Webinar: Business Outlook Industrie

Hoe ziet de business outlook voor de industrie er nu uit? De PMI laat een positief beeld zien, maar wat zijn de laatste ontwikkelingen in de industrie? 

Over dit evenement

DATUM
18-5-2021
Tijd
15:30 - 17:15
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€25,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Over dit Event:


Nevi geeft iedere eerste werkdag van de maand de Inkoopmanagersindex (Nevi PMI: Purchasing Managers' Index) voor Nederland uit. De PMI geeft een actuele status van de Nederlandse productiesector. De eerste maanden van 2021 sprak uit de Nevi PMI Index veel vertrouwen (Index ruim >50). Goed nieuws zou je kunnen zeggen, maar de onderliggende indicatoren laten zien waar de uitdagingen liggen voor inkopers, hun organisaties en de markt.
Zo namen afgelopen maanden exportorders aanzienlijk toe. De groei van de inkoop bleef fors, evenals de stijging van de voorraad ingekochte materialen. De hoeveelheid onvoltooid of niet uitgevoerd werk liet een verdere toename zien. Ondertussen was de inkoopprijsinflatie de hoogste sinds april 2011 en de stijging van de verkoopprijzen.

In het Nevi voorjaars Webinar Business Outlook voor de industrie gaan we dieper in op deze marktontwikkelingen en geven hiervan een duiding. Dit doen we samen met sectoreconoom Albert-Jan Swart die iedere maand de PMI duidt.
Naast Albert Jan is er deze editie een Expert bijdrage door Peter Verkaaik, Global Procurement director Wavin.

We leven in een VUCA wereld en o.a. Corona (Covid-19) heeft scherp duidelijk gemaakt dat veel (inkoop)organisaties nog altijd niet klaar zijn voor grote verstoringen. In deze webinar neemt Peter Verkaaik ons mee hoe zij hierop ingespeeld hebben. Bovenal laat Peter zien welke stappen hij eerder al heeft gezet om te komen tot een toekomst bestendige inkooporganisatie.

Tijdens het event komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Economische ontwikkelingen
  • Business outlook productiesector
  • Toekomstbestendige inkooporganisatie
  • Kansen met toeleveranciers
  • Samenwerking in ketens

 

Programma


15:30 uurStart webinar
15:35 uurPresentatie PMI door Albert-Jan Swart, Sectoreconoom Industrie, Transport & Logistiek, ABN AMRO
16:05 uurVragenronde
16:15 uurPresentatie door Peter Verkaaik, Global Procurement director Wavin
17:00 uurVragenronde
17:15 uurAfsluiting webinar

Nevi Webinar: Business Outlook Industrie

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren