Nevi
0
Evenementen

Kennissessie SASen zonder emvi - 4 varianten

7 december 2021 | Heb je ‘m al gezien; de Handreiking SAS zonder emvi vereenvoudigd aanbesteden Wmo 2015 en Jeugdwet is nu beschikbaar. In dit webinar nemen we je mee in de stappen van de handreiking, de 4 varianten en presenteert een pilotgemeente zijn praktijkcase en de lessons learned. 

Over dit evenement

DATUM
7-12-2021
Tijd
15:30 - 16:45
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Over dit webinar

Met dit webinar nemen we je mee in de SAS zonder emvi. Eerst laten we een animatiefilmpje zien met uitleg over de verschillende varianten die tot nu toe bestaan en beschreven zijn in de Handreiking. We lichten processen toe aan de hand van voorbeelden uit de pilots. Vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op dit moment bepalen de Jeugdwet en Wmo 2015 nog dat gemeenten in een aanbestedingsprocedure moeten kiezen voor de aanbieder met de ‘economisch meest voordelige inschrijving’ (emvi-criterium). In de aanbestedingspraktijk gaat men ervan uit dat gemeenten offertes moeten opvragen en beoordelen. Met het wetsvoorstel wordt het emvi-criterium voor de Jeugdwet en Wmo 2015 geschrapt. Daardoor zijn straks ook eenvoudige aanbestedingsprocedures zonder offertefase mogelijk.

Uiteraard moet ook in eenvoudigere aanbestedingsprocedures iedere goede aanbieder een eerlijke kans op een contract krijgen. Om te laten zien hoe dit in de praktijk werkt en tegelijkertijd op zoek te gaan naar de beste manieren om de ruimte die de wetswijziging biedt te benutten, zijn pilots uitgevoerd. De resultaten uit deze pilots zijn verwerkt in een Handreiking SAS zonder emvi (vereenvoudigd aanbesteden Wmo 2015 en Jeugdwet). Het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein heeft deze handreiking opgesteld in samenwerking met Jan Telgen en Tim Robbe, experts op het gebied van inkoop en aanbesteden in het sociaal domein en Significant.

De handreiking vind je hier. Dit webinar komt vanuit het Nevi House of Procurement in Zeist. 

Tijdens dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
•    Sociale en andere specifieke dienst (SAS-diensten)
•    Programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein
•    Aanbesteding sociaal domein
•    SAS zonder emvi
•    Inkoop Sociaal Domein

Programma
15:30 uurWelkom door host en moderator Ton van Geijlswijk (Community manager bij Nevi)
15:35 uurAnimatiefilmpje toelichting op de Handreiking
15:40 uurInleiding door Astrid Bakker (senior jurist Ministerie van VWS) en Ellen Kortekaas (inkoopspecialist Ministerie van VWS)
16:00 uurPraktijkcase
16:20 uurVraag & Antwoord
16:35 uurNieuwe pilots
16:45 uurAfsluiting

Over de Kennissessies

Nevi Publiek organiseert voor Nevi-leden én niet-leden die in de publieke sector werkzaam zijn kennissessies. De sessies worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd, zoals DNB, de Gemeente Rotterdam, UWV en Pels Rijcken.

Een Kennissessie is kleinschalig en heeft een tweeledig doel. Ten eerste de deelnemers kennis laten maken met een actueel thema en de presentatie van een best practice van een organisatie. Én ten tweede die organisatie een stap verder brengen door met de deelnemers aan de slag te gaan over een issue waar die organisatie (nog) mee zit/ hulp bij nodig heeft (wishdom of the crowd). Zo krijg je een kennisupdate vanuit een toonaangevende organisatie en kun je sparren met vakgenoten, ook over waar je op dat actuele thema zelf tegenaan loopt.

Door de gratis kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Wanneer je als lid minimaal 3 kennissessies hebt bijgewoond kom je ook in aanmerking voor het Update certificaat (dat je aan het einde van het jaar automatisch ontvangt). Daarmee toon je aan dat je de ontwikkelingen in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt.

Over Nevi Publiek

De Community Nevi Publiek is voor iedereen vrij toegankelijk en staat voor de professionalisering van inkoop in de (semi-)publieke sector met oog voor het belang van het individu, de organisatie én de maatschappij. Ben je actief in de inkoop- of contractmanagementfunctie dan kom je hier on- en offline bij elkaar om ervaringen met elkaar uit te wisselen, kennis te halen én te brengen en kennis met elkaar te ontwikkelen. Zo organiseren we actuele, kleinschalige Kennissessies om leden én niet-leden met elkaar in contact te brengen en organisaties verder te helpen met hun publiek opdrachtgeverschap.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren