Nevi Webinar: Economische ontwikkelingen Industrie

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis? Je ontvangt informatie over en een toelichting op de huidige economische ontwikkelingen in de industrie. De ontwikkeling en beweging van de Nevi PMI wordt hierin als een belangrijke factor gezien.

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Economische ontwikkelingen
Industrie
Prijzen en levertijden
Korte termijn acties
Vooruitzichten

De economische gevolgen van de coronacrisis zijn enorm. De kans dat de coronacrisis leidt tot een sterke afname van de orders en de omzet is zeer groot, maar kan wel sterk verschillen per afzetmarkt, subsector, toeleveringsketen en bedrijf. De toeleveranciers en producenten in de auto-industrie, vliegtuigbouw, horeca, sierteelt en (non-food) consumentenproducten worden momenteel het zwaarst getroffen. De industrie werkt veelal internationaal, dus exportrestricties, afgesloten grenzen en hoge transportkosten maken het moeilijk om gereed product zoals machines te exporteren en met eigen monteurs te installeren. Veel gereed product is daarom tijdelijk opgeslagen, waardoor de laatste deelfacturen niet betaald worden. Hogere voorraden en langere debiteurentermijnen zorgen voor minder liquiditeit.

In het webinar onderbouwen we deze economische ontwikkelingen met cijfers en geven we aan hoe deze de Nederlandse economie, de industrie en inkoop raken en wat de verwachtingen zijn op korte termijn.

Sprekers

Prof. dr. ir. Bart Vos - Scientific Director Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) en Maastricht University

Bart Vos werkt op het snijvlak van theorie en praktijk. Hij gelooft in ‘het doorspelen naar het bedrijfsleven van de kennis opgedaan in wetenschappelijk onderzoek’. Momenteel is hij hoogleraar Supply Chain Innovation aan de Universiteit Maastricht en wetenschappelijk directeur van het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) in Venlo. Zijn werk is gericht op het integreren van onderzoek, onderwijs en bedrijfspraktijken op het gebied van hedendaagse supply chain management-kwesties.

Albert Jan Swart - sectoreconoom bij ABN AMRO

Binnen de afdeling Sector Advisory richt Albert Jan zich op de sectoren Industrie en Transport & Logistiek. Hij doet onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van technologie of de arbeidsmarkt. Zijn aandacht gaat ook uit naar de manier waarop ondernemers op deze ontwikkelingen proberen in te spelen bij het bepalen van hun strategie. Hij gaat daarover graag met ondernemers in gesprek. Voorheen werkte hij als financieel journalist, onder meer bij De Financiële Telegraaf, en als data-analist op de afdeling Strategie bij informatieleverancier Elsevier, onderdeel van RELX Group.

Programma

14.25 Inloggen

14.30 Start webinar

14.35 Presentatie Albert Jan Swart (Sectoreconoom Industrie, Transport en Logistiek, ABN AMRO). Economische ontwikkelingen industrie

15.00 Presentatie Prof.dr.ir. Bart Vos (hoogleraar, Maastricht University)

15.25 Vragen

Sprekers

Albert Jan Swart, Sectoreconoom Industrie, Transport & Logistiek, ABN AMRO.

Prof.dr.ir. Bart Vos, hoogleraar Maastricht University.

Praktische informatie

NEVI basic

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.