Webinar Exclusief voor Nevi CPD: Levende Cijfers

Leer de kracht van je leverancier te zien! Een introductie in het lezen van de jaarrekening en samenwerken uit de crisis. Waarom is het kunnen lezen van een jaarrekening belangrijk voor een inkoper? Kun je afspraken met elkaar maken om samen uit de crisis te komen. Hoever kun je gaan?

Webinar - 18 Juni 2020 16:00 - 17:30

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Van cijfers naar bedrijfsprocessen
De jaarrekening toegankelijk
Het grootste bedrijfsrisico: investeringen en brutowinst
Onderwerpen voor onderhandeling
Vraag wat je altijd heb willen weten
Exclusief voor Nevi CPD-leden

Let op: deze webinar is alleen toegankelijk voor mensen met een Nevi CPD-lidmaatschap (aanvullend op het Nevi Professional Membership).

Een jaarrekening laat zien hoe een leverancier presteert en hoe goed deze in de geldmiddelen zit. Dat zijn belangrijke onderhandelingsargumenten en redenen waarom machtsposities kunnen schuiven. Echter, niet alleen over prijs en levering onderhandelen is belangrijk. In crisissituaties, zoals de Coronacrisis moet en kan misschien anders worden gehandeld. Bijvoorbeeld: Kun je afspraken met elkaar maken om samen uit de crisis te komen. Hoever kun je gaan? Deze vragen wil ik graag delen aan de hand van balansverhoudingen en gezamenlijk verkennen wat mogelijk is.

Dit event is in twee delen, een inleidend deel en een actueel gedeelte over Corona en economisch herstel.

In Levende Cijfers trainingen legt Ronald van Tol op toegankelijke wijze uit hoe je een jaarrekening leest met het oogmerk te leren zien wat er in een onderneming kan gebeuren. Voor dit webinar ligt de nadruk op: Kosten maken, voorraden, crediteurenposities en geld hebben om te betalen.

De (ongunstige) effecten van de Corona maatregelen en de mogelijke rol van leveranciers en klanten bij het versnellen van het economisch herstel.

In het inleidende gedeelte legt Ronald uit hoe kosten, financiering en geld zich verhouden. Maar hij gaat ook in op de belangrijke afweging bij elke beslissing in de onderneming: wanneer heb ik mijn kosten terugverdiend. Dit is maximaal Q&A: de gelegenheid om dat te leren van een jaarrekening wat je altijd al wilde.

In het tweede gedeelte behandelt Ronald de Coronacrisis en de steunmaatregelen, die daarbij tekort schieten. Er zijn enkele ideeën, om die maatregelen te verbeteren, maar dat verlangt anders denken. Hij gaat daarover graag in dialoog. Enkele ideeën zijn verwoord in twee artikelen, die je hier (Artikel Corona steun is Trojaans paard en Artikel Bedrijfsleven 4 ideeën voor herstel) kunt vinden.

Spreker

Ronald van Tol is organisatiekundige en heeft een achtergrond in het bankwezen, management consultancy en ICT. Hij studeerde aan de Hoge Hotelschool Maastricht, Erasmus Universiteit Bedrijfseconomische faculteit en de post doctorale opleiding Management Consultancy van de Vrije Universiteit. Hij heeft sinds 2002 zijn eigen adviespraktijk Levende Cijfers. In 2018 schreef hij het boek Cijfers bijten niet, waarin op toegankelijke wijze wordt uitgelegd hoe je een bedrijf begrijpt door het lezen van de jaarrekening. 

Praktische informatie

Voorbereiding

Voor wie zich wil voorbereiden op de sessie:

In de bevesting van inschrijving van deze webinar wordt een artikel over jaarrekening en businessmodel bijgevoegd. Wil je verder oriënteren lees dan hoofdstuk 4 en 9.6 van zijn boek Cijfers bijten niet. Voor wie geen basis heeft in jaarrekeningen zijn voor deze sessie ook de eerste drie hoofdstukken aan te bevelen, zie https://www.cijfersbijtenniet.nl

Exclusief voor CPD

Dit evenement is exclusief voor Nevi-leden die naast het Nevi Professional Membership ook een aanvullend Nevi Continuing Personal Development (CPD)-lidmaatschap hebben afgesloten. Hier vind je meer informatie over het Nevi CPD-lidmaatschap.

NEVI basic

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.