Ontbijtsessie anders plannen met Demand Driven MRP

Na een geheel verzorgd ontbijt neemt Derk Kuiper, eigenaar van Visie Partners B.V., je mee in een interactieve sessie over de bijdrage die Demand Driven MRP kan leveren aan betere leverbetrouwbaarheid tegen lagere kosten. 

Kolham - 19 Maart 2020 07:45 - 10:30

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Nevi Kring Noord heet je deze ochtend welkom in Kolham. Je bent te gast bij Achieving Perfection (AP) Nederland. Na een geheel verzorgd ontbijt en een korte introductie over AP Nederland B.V. neemt Derk Kuiper, eigenaar van Visie Partners B.V., je mee in een interactieve sessie waarin naar voren komt welke problemen er zijn met traditionele Material Requirements Planning (MRP) en hoe Demand Driven MRP een bijdrage kan leveren aan betere leverbetrouwbaarheid tegen lagere kosten. Je bespreekt bij AP de uitdagingen waar AP mee te maken heeft. We sluiten af met een rondleiding door de productielocatie van AP.

Programma

7:45 - 8:00: Inloop, aanmelding 

8:00 – 8:05: Opening door Voorzitter NK Noord

8:05 -  8:35: Ontbijt

8:35 – 10.00: DDMRP en werkt het bij AP? door Derk Kuiper, Ronald Moerhout en Egbert Wendel

10:00 - 11:00: Introductie AP en rondleiding

Praktische informatie

Derk Kuiper

Derk Kuiper is eigenaar van Visie Partners B.V., aanbieder van opleidingen in productielogistiek, supply chain management, vraagvoorspelling en supply chain innovatie. Visie Partners is partner voor internationaal erkende instituten zoals Association for Supply Chain Management (ASCM/APICS) en Demand Driven Institute. 

Derk Kuiper geeft de APICS-opleidingen sinds 1999 en heeft daarnaast ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Hij heeft ruime ervaring in projectmanagement en de inrichting en besturing van processen in de organisatie. Derk geeft docent trainingen in binnen en buitenland voor APICS en voor Demand Driven Institute. 

Demand Driven MRP

Misschien herken je het wel als besteller of inkoper. Er is een forecast gemaakt van de verkopen van producten en iedere dag wordt de MRP-planning gedraaid.  Er komt er een lijst uit het systeem met materialen die moeten worden gekocht of geproduceerd op basis van de productstructuur die vastligt in de Bill of Material (stuklijst). Nu weten we dat voorspellingen nooit uitkomen en dat er iedere dag aanpassingen kunnen optreden. We weten dat de behoefte van materialen als gevolg daarvan ook moet worden aangepast. De behoefte van alle materialen is namelijk direct afhankelijk van de behoefte aan het eindproduct. Het wordt een probleem wanneer je doorlooptijd van de processen voor inkoop en productie langer zijn dan de termijn waarop je de materialen nodig hebt. In dat geval zul je spoedbestellingen (expedite orders) moeten plaatsen, die veelal extra kosten met zich meebrengen. Bij een volgende run van de ERP/MRP-software kunnen er weer andere prioriteiten naar voren komen. 

Hierdoor bestaat de dag voor veel planners en bestellers uit brandjes blussen. Demand Driven MRP kan zien dat dit ook anders kan, met meer werkplezier voor planners/bestellers en tegelijkertijd betere resultaten voor de organisatie.

In de sessie komt op interactieve wijze naar voren welke problemen er zijn met traditionele MRP planning en hoe DDMRP een bijdrage kan leveren aan betere leverbetrouwbaarheid tegen lagere kosten. 

Over AP

AP is specialist op het gebied van ontwerp en interne assemblage en productie van schakelkasten en laagspanningsdistributiepanelen voor kritieke infrastructuren. AP is gespecialiseerd in efficiënte, flexibele en hoogwaardige assemblage en productie binnen diverse markten als datacenters, duurzame energieprojecten, gebouwen, industrie en de kas- en stallenverlichting. Bovendien is AP een innovator op deze markten met flexibele oplossingen van topkwaliteit. AP heeft ongeveer 80 werknemers en is gevestigd in Kolham en op Schiphol-Rijk.

NEVI basic

€ 75,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.