Nationaal Sustainability Congres

Purpose, action, impact! Accelereren naar een duurzame toekomst

De 17e editie van het Nationaal Sustainability Congres (NSC) richt zich op het versnellen van de duurzame ontwikkeling door purpose en impact. De invloed van menselijk handelen op de planeet is onomstotelijk bewezen. De gevolgen van klimaatverandering zijn inmiddels volop merkbaar.

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Mensenrechten worden nog lang niet overal gerespecteerd en sociale cohesie staat onder druk. En zelfs honger is anno 2017 nog altijd de wereld niet uit. Tijdens het NSC 2017 dan ook geen focus op visies en meningen, maar op concrete plannen en acties. Laat u inspireren en wordt onderdeel van deze actiegerichte beweging.
NEVI verzorgt een van de parallelsessies: Maatschappelijk Verantwoord Inkopen als standaard (NEVI/ NEN)

Van de totale uitgaven van ondernemend Nederland is 70% gelieerd aan inkoop. Dat is een substantieel deel van de kosten. Als organisatie kun je door MVI een positieve bijdrage hebben op MVO-vraagstukken zoals Hoe kan ik producten zo inkopen dat ze niet als afval op de vuilnisbelt verdwijnen, maar weer als grondstof kunnen worden gebruikt? Hoe kan ik een positieve bijdrage leveren aan de arbeidsomstandigheden waaronder onze grondstoffen worden geproduceerd? Hoe kan ik een bijdrage leveren aan energiereductie?

Door het volgen van de zgn. Dutch Wheels in de nieuwe internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen ISO 20400 kan iedere organisatie vanaf nu altijd een positieve MVO-impact leveren. Deze richtlijn kent namelijk een standaard aanpak die inzicht, structuur en handvatten biedt aan kleine en grote organisaties, zowel publiek als privaat. Alle internationale normen en gedragscodes zijn hierin ondergebracht om zodoende MVI te implementeren in organisaties en om duurzaamheid in de Supply Chain verder te brengen. Namens de NEN-normcommissie ISO 210400 geven Karin van IJsselmuide en Erik van Assen van NEVI-Purspective uitleg over de inhoud en praktische bruikbaarheid van deze richtlijn.

Programma:
08:30 Registratie
09:30 Opening 17e Nationaal Sustainability Congres door dagvoorzitter Lars Sørensen en Ruud Koornstra (Energiecommissaris Nederland)
09:45 Leidt de purpose van Shell naar een duurzame toekomst? (dialoog Marjan van Loon en Jan Paul van Soest)
10:20 Purpose Action Impact Talks met Fairphone, Randstad, KPN en NN Group
11:30 Pauze / Sustainability Fair
12:00 Parallel programma A met diverse interessante sessies
12:45 Pauze / Sustainability Fair
14:00 Parallel programma B met diverse interessante sessies
14:45 Zaalwissel
14:50 Parallel programma C met diverse interessante sessies
15:35 Pauze / Sustainability Fair
16:05 Verkiezing MVO Manager van het Jaar 2017
16:30 Drie wereldverbeteraars: Joost de Kluijver (Closing the Loop), Jurrian Knijtijzer (Finch Buildings) en Lex Hoefsloot (Lightyear)
17:15 Conclusie en afsluiting
17:30 Netwerken en borrelen / Sustainability Fair

Praktische informatie


Voor meer informatie en een gedetaileerd programma kijk op: https://www.sustainability-congres.nl/

NEVI Members kunnen zich inschrijven via www.sustainability-congres.nl/aanmelden met gebruik van kortingscode: NENNEVI50DCT (50 euro korting).

Nog geen NEVI Member? 
Een half jaar lidmaatschap met vele voordelen, waaronder Deal!, kost maar 97 euro!! 
Of je kunt nu alvast lid worden voor 2018, dan betaal je pas in 2018 en ben je de rest van 2017 kosteloos lid!

NEVI basic

€ 495,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 395,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.