Leveringszekerheid van grondstoffen

Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat wij toegang houden tot onze materialen? Hoe zorgen we ervoor dat we de leveringszekerheid veilig stellen? Bijvoorbeeld lithium voor de benodigde elektrische auto’s in 2030. Of zelfvoorzienend kunnen worden? Als Nederland zullen we vol moeten inzetten op onderzoek en ontwikkeling naar alternatieve materialen, efficiënte inzet van materialen en intensivering van recycling. Is de circulaire economie de oplossing?!

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Leveringszekerheid grondstoffen
Circulaire economie
Nieuwe business modellen
Toeleveringsrisico’s

Ondernemers en ook inkopers gaan de komende jaren hier dan ook meer en meer mee te maken krijgen. Niet alleen vanwege beleidsvoornemens maar ook omdat circulariteit businesskansen biedt.
Tijdens de bijeenkomst wordt de ‘Grondstoffenscanner’ gelanceerd. Met dit praktisch instrument kan elk bedrijf zien welke (kritische) grondstoffen er in een product of halffabricaat zitten.

Sprekers: Prof. dr. Arjan van Weele (NEVI Hoogleraar Inkoopmanagement TU/e), Ton Bastein (programmamanager TNO) en David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid ministerie van Economische Zaken en Klimaat zal de grondscanner aanbieden aan FME, Metaalunie en NEVI waarna een uitleg volgt

Programma:
8.00 uur               - Opening dagvoorzitter (voorstel) Prof. dr. Arjan van Weele (TU/e)
8.20 uur               - Leveringszekerheid van grondstoffen: een zorg voor u? (Ton Bastein)
8.50 uur               - Praktijkcase
9.20 uur               - Lancering grondstoffenscanner

Op verzoek van FME en Metaalunie heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een consortium opdracht gegeven een grondstoffenscanner te ontwikkelen. Hiermee is het mogelijk te zien welke kritische grondstoffen er in een product of halffabricaat zitten en worden oplossingen aangeboden. David Pappie (directeur Topsectoren en Industriebeleid ministerie van Economische Zaken en Klimaat) zal de grondscanner aanbieden aan FME, NEVI en Metaalunie.

9.40 uur               - Demonstratie Grondstoffenscanner
'Wat is de grondstoffenscanner, hoe werkt het en wat kunnen bedrijven ermee?' door Mattheus van der Pol (ministerie Economische Zaken en Klimaat) en Ton Bastein en Elmer Rietveld (TNO).

10.00 uur            - Einde

Praktische informatie

Registratie verloopt via www.esef.nl Registreer gratis als bezoeker aan de ESEF, vakbeurs voor de maakindustrie, en stel zelf je programma met bezoek aan bovenstaand event samen.

NEVI basic

€ 495,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 395,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.