Kennissessie Publiek @ UBR/HIS

In 2018 worden er exclusief voor en door NEVI-leden die in de publieke sector werkzaam zijn kennissessies georganiseerd. De sessies worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd zoals De Nederlandsche Bank, Gemeente Rotterdam, UBR|HIS en Pels Rijcken.

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Leren en implementeren
Best practices UBR/HIS
Ontwikkelen van jezelf en inkoop
Exclusief voor leden NEVI publiek
Netwerken met vakgenoten

De derde kennissessie wordt georganiseerd op 20 september bij UBR|HIS in Den Haag.

Het thema van de kennissessie is Leren en implementeren. De UBR|HIS heeft hier veel ervaring mee en delen graag hun best practices. 

Inkoop is continu in ontwikkeling. Waarde creëren en bijdragen aan de organisatiedoelen staat bij inkoop steeds meer voorop, ook bij overheidsinkoop. De rol van de inkoper zelf verandert dus ook; van de inkoper wordt niet alleen verwacht dat deze een vakinhoudelijke professional is maar tevens adviseur. De veranderingen in de inkoop betekent voor de inkoper het zich eigen maken van andere vaardigheden en een andere werkwijze: leren en implementeren.

UBR|HIS, één van de inkooporganisaties van de Rijksoverheid, is een aantal jaar geleden gestart met de doorontwikkeling van haar rol. De ervaringen bij UBR|HIS en die van jezelf zijn het startpunt van het gesprek met elkaar over wat leren en implementeren van nieuwe vaardigheden en een nieuwe werkwijze betekent voor medewerkers en managers.

Ook wordt ingegaan op het verbinden van de zogenaamde boven- en onderstroom. Wat leeft er in de onderstroom, ken je die en wat doe je er vervolgens mee? En is er sprake van een onderstroom of meerdere? 

De rode draad is dat complexe veranderingen en inkoopprocessen zich niet meer of minder laten managen. De impact van de meest geavanceerde methoden laat zich steeds minder voorspellen en succes is al lang niet meer gegarandeerd. De nadruk komt daarmee vooral te liggen op onderzoekend werken en de mate waarin de leidinggevende/inkoper in staat is om zijn eigen waarnemen, handelen als hefboom voor het proces in te zetten.

Inzichten uit organisatie- en verandertheorieën en concepten worden aangereikt. De effectiviteit en werkzaamheid van deze theorieën en concepten staat daarbij centraal. Het spreekt voor zich dat de persoonlijke ontwikkeling (verandering) van de inkoper eveneens onderwerp van onderzoek is. In de workshop zullen zin en onzin rond veranderen en implementeren aan de orde komen. We zullen ingaan op de processen en fenomenen die veranderen en implementeren zo lastig maken. Onze eigen aannames en veronderstellingen over wat wel en niet werkt zullen we zelf op de proef stellen.

Algemene informatie Kennissessies Publiek:
Doel van de sessies is om actuele thema’s en kennis te behandelen. Per sessie wordt één thema behandeld. In één dagdeel doe je rondom het thema kennis op van best practices van een van de organiserende organisaties, krijg je een kennisupdate van toonaangevende spreker en kun je sparren met vakgenoten over waar jezelf tegenaan loopt in jouw organisatie.

Door de kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Elk kwartaal zal er een kennissessie Publiek georganiseerd worden. Wanneer je minimaal 3 kennissessie hebt bijgewoond kom je ook in aanmerking voor het Update certificaat. Daarmee kun je aantoonbaar maken dat je ontwikkeling in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt.  

Praktische informatie

Locatie: UBR|HIS

Programma:

14.20  Inloop koffie/thee
14.35  Welkom & introductie door dagvoorzitter Richard Lennartz, directeur UBR|HIS
14.45  Korte update NEVI Publiek
14.55  Veranderen als avontuur, door Erwin van Gorkum, voormalig afdelingshoofd UBR|HIS
15.25  De veranderende rol van de inkoper, door Ton ten Broeke, consultant Kessels & Smit
16.00  Pauze
16.30  Workshop + terugkoppeling en afronding door dagvoorzitter 
17.30  Netwerken/borrel
18.30  Einde

De bijeenkomst (Kennissessie NEVI Publiek) is uitsluitend toegankelijk voor NEVI Professional Members die werkzaam zijn in de Publieke sector.

NEVI basic

€ 75,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.