Inkoop, science fiction of rocket science?

Wordt inkoop echt digitaal? En wat doen we daarna? Het jaarlijkse middagcongres van de Kringen Zuid en ZuidWest laat je in de toekomst kijken. Op het programma staan innovatieve en actuele onderwerpen voor de inkoper die zich wil ontwikkelen. Een inspirerend en actief event op een locatie die past bij het onderwerp, de High Tech Campus in Eindhoven.

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Toekomstige ontwikkelingen die het inkoopvak en de inkoopfunctie raken
Inspiratie door verrassende, innovatieve en actuele onderwerpen
Deskundige sprekers die een reëel inzicht bieden op de toekomst van inkoop, tijdens het plenaire deel
Kennissessies met actuele specifieke onderwerpen waaruit je kunt kiezen
Een interessante afsluitende discussie met uitwisseling van inzichten
Uitgebreide mogelijkheden om te netwerken, een platform waar inkoopprofessionals met elkaar en de sprekers in contact komen

19 juni organiseerde Kring Zuid en Kring Zuidwest het evenement 'Inkoop: Science fiction of Rocket science?'. Op de High Tech campus in Eindhoven kregen 150 inkopers een kijkje in de toekomst van het inkoopvak.

De presentaties van de sprekers:

Keynote: Prof. Dr. Holger Schiele | 4e Industriële revolutie

Workshop 1: Artificial Intelligence Lloyd Keays | Strategy Director SAP Ariba

Workshop 2: Digitalisering en automatisering gaan niet zonder de soft skills Inge Wolf | Partner Page Executive

Workshop 3: Inkoop wordt volledig transparant Robert Driessen | Founder What’s The Price

Bekijk de foto's

Werk jij al met Big data? En als je nog niet zover bent? Hoe ziet jouw inkooptoekomst er dan uit? Gaat een robot jouw onderhandelingen doen? Kun je computers de onderlinge samenwerking tussen organisaties in de keten laten organiseren? Wat gaat de techniek ons brengen en wat moeten we zelf veranderen? Kortom, hoe blijven we als inkoper future proof? Onze dagvoorzitter, Richard Engelfried en verschillende sprekers nemen je mee in het beantwoorden van deze vragen. We sluiten de dag af met een inspirerende discussie met NEVI-hoogleraar Bart Vos en CPO’s van DAF en Vanderlande. Wij nodigen je heel graag uit voor een netwerk lunch en de afsluitende borrel op innovatieve High Tech Campus in Eindhoven. 

Programma

12.00 – 13.00 Lunch

13.00 – 13.50 Plenair 

13.50 – 14.00 Zalen wissel 

14.00 – 14.45 Sessie ronde 1 (keuze uit drie)

14.45 – 15.15 Zalen wissel

15.15 – 16.00 Sessie ronde 2 (keuze uit drie)

16.00 – 16.15 Zalen wissel

16.15 – 17.00 Afsluiting plenair 

17.00 – 18.00 Netwerken en borrel

Wij starten plenair met The 4e Industrial Revolution: 'Een bijzondere rol voor de Mens en zijn Hond', de keynote van Prof. Dr. Holger Schiele. Daarna zijn er twee ronden met drie workshops, als deelnemer kies je 2 van deze 3 workshops.

Keynote: Prof. Dr. Holger Schiele | 4e Industriële revolutie

The 4e Industrial Revolution: 'Een bijzondere rol voor de Mens en zijn Hond' is de titel van keynote Prof. Dr. Holger Schiele.

Na water, stoom en IT automatisering staan we nu aan de rand van de cyber-revolute. En dat gaat veel voor inkoop betekenen. Productie-systemen zullen opnieuw veranderen en organisaties dienen zich opnieuw uit te vinden. Is dit het einde van de digitalisering? In hoeverre nemen machines onze procurement over? 

Holger Schiele wil ons laten zien dat de 4e revolutie al begonnen is. Zo ontwikkelt hij onderhandelingen-robots. De focus van de inkoper verschuift. En wie anticipeert het best, welke werkgevers zijn dat? 

Workshop 1: Artificial Intelligence

Lloyd Keays | Strategy Director SAP Ariba

Lloyd zal ons op een interactieve manier meenemen in de wereld van artificial intelligence en praktische voorbeelden tonen. Lloyd is ervan overtuigd dat A.I. een hulpmiddel en geen oplossing is. A.I is een geweldige ontwikkeling maar het is (nog) niet perfect. Artificial Intelligence heeft menselijke kennis nodig en en we moeten er met elkaar in investeren om het op gang te krijgen. Als het eenmaal loopt en draait zal je je zelf afvragen waarom je het niet eerder hebt toegepast. Het is tijd om te beginnen! 

Workshop 2: Digitalisering en automatisering gaan niet zonder de soft skills

Inge Wolf | Partner Page Executive

Inge zal een workshop verzorgen over de psychologische revolutie. Ze is ervan overtuigd dat het er steeds minder om gaat / zal gaan, of inkopers wel hard skills hebben om alle technische ontwikkelingen te volgen en in praktijk te brengen. Het verschil zal worden gemaakt door de inkopers met de juiste soft skills, (hoe verkoop ik inkoop, hoe overtuig ik belanghebbenden, hoe krijg ik de belangrijkste partijen mee in een project, hoe bouw ik aan relaties  etc.) die elkaar aanvullen en samenwerken. Persoonlijke vaardigheden zijn naast functionele kennis in toenemende mate een belangrijke succesfactor. De vraag is nu wat die vaardigheden zijn en hoe die vaardigheden te ontwikkelen? Zo komt de toekomstige werkgever aan bod en wat de benodigde soft skills zullen zijn. Tijdens deze workshop is het mogelijk om je vragen in te brengen die dan door Inge op een interactieve manier worden behandeld. 

Workshop 3: Inkoop wordt volledig transparant

Robert Driessen | Founder What’s The Price

De tijd is voorbij dat inkopers zelf moeten inschatten of de inkoopprijs klopt, hoe kosten zich ontwikkelen, wat er wordt verdiend in een branche en waar de belangrijkste kosten bij je leverancier worden gemaakt. Het is de verwachting dat je in 2020 ieder denkbaar product kunt aanklikken, om de kostprijs in beeld te krijgen. Een soort Google voor prijzen. Geen geheimen meer voor niemand en transparante onderhandelingen. What’s The Price is gebouwd door inkopers en maakt gebruik van heel veel data, maar dat is nog slechts het begin. Robert Driessen, zelf meer dan 20 jaar inkoper, zal uitleggen hoe met behulp van big data en machine learning straks alle relevante gegevens binnen een handomdraai beschikbaar zijn.

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. We zien je graag op woensdagmiddag 19 juni in Eindhoven!

Over NEVI Kring Zuid

NEVI Kring Zuid is het netwerkonderdeel voor Limburg en Noord-Brabant maar ook van daarbuiten ben je van harte welkom. We organiseren events, bedrijfsbezoeken en het jaarlijkse congres gericht op de innovatieve maakindustrie (met Kring ZuidWest). In het verleden namen we al een kijkje in de keuken van bedrijven als van Berlo Eindhoven, Zuyderland ziekenhuis Sittard.  Stuk voor stuk aansprekende bedrijven die hun inkoopstrategie -en praktijk met ons wilden delen. Ook in 2019 zijn we er weer in geslaagd om bedrijven te vinden die de inkoopprofessionals van NEVI Kring Zuid willen ontvangen. Inspirerende bijeenkomsten met na afloop een gezellige borrel. 

Over NEVI Kring ZuidWest

Het kringbestuur van NEVI Kring Zuidwest organiseert voor ruim 1.350 NEVI-leden in de regio Den Haag-Rotterdam jaarlijks minimaal 6 inkoopevenementen. Dit zijn jaarlijkse events met Hogescholen, kennissessies en de zomer BBQ. Onze doelstelling is te inspireren en verbinden. We willen inspireren door steeds verrassende, innovatieve en actuele onderwerpen en sprekers te bieden aan onze leden. We willen verbinden door een platform te zijn waar inkoopprofessionals met elkaar en de sprekers in contact komen. Op de pagina op NEVI.nl vind je onze verslagen en presentaties van eerdere events. Ook delen we informatie via LinkedIn- en Facebook, ben je daar al lid van? 

Praktische informatie

Het is niet mogelijk om een gratis introducé mee te nemen naar dit evenement.

Routebeschrijving

Annulering netwerkactiviteit

Annulering van deelname aan een netwerkactiviteit is mogelijk, mits de annulering of opzegging schriftelijk of per e-mail wordt verzorgd. Daarbij is de datum van ontvangst van het schrijven/de e-mail bepalend voor het tijdstip van annulering.

Afhankelijk van het tijdstip van annulering worden al dan niet kosten in rekening gebracht:

  • Binnen twee weken voor aanvang van de netwerkactiviteit is het gehele bedrag voor deelname aan de activiteit verschuldigd of kan er iemand in de plaats deelnemen.  
  • Annuleringskosten zijn onmiddellijk verschuldigd en opeisbaar
  • No-shows ontvangen een factuur voor de niet-ledenprijs.

NEVI basic

€ 125,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.