Inkoop science fiction of rocket science?

NEVI Kring ZuidWest en Kring Zuid nodigen je uit: "Hoe ziet inkoop er in de (nabije) toekomst uit?"

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Toekomstige ontwikkelingen die het inkoop-vak en/of functie op enige manier raken zijn het vertrekpunt voor het event
Wij willen je inspireren door elk jaar verrassende, innovatieve en actuele onderwerpen en sprekers te bieden gericht op de toekomst van inkoop
Het plenaire deel is gericht op alle inkopers
De kennissessie hebben specifieke onderwerpen en je mag kiezen welke jou het meeste aanspreekt
Er zijn uitgebreide mogelijkheden om te netwerken tijdens de lunch en borrel. Wij bieden je een platform waar inkoopprofessionals met elkaar en de sprekers in contact komen

Graag nodigen wij je uit voor het jaarlijkse congres georganiseerd door Kring Zuid en kring Zuid West. Op het programma staan innovatieve en actuele onderwerpen gericht op inkoop. Een inspirerend en actief event op een locatie passend bij het onderwerp, de High Tech campus in Eindhoven. Wij willen je in één middag inspireren, motiveren en kennis leveren. Onderwerpen voor 2018 zijn: de impact op inkoop door de Brexit, Big data en blockchain. Gerco Rietveld zal plenair aftrappen en de dag wordt afgesloten met een forumdiscussie met CPO’s en de wetenschap.

Dagprogramma:
12.00 – 13.00 lunch
13.00 – 13.45 plenair
13.45 – 14.00 zalen wissel
14.00 – 14.45 sessie ronde 1 (drie sprekers in drie zalen)
14.45 – 15.15 zalen wissel
15.15 – 16.00 sessie ronde 2 (drie sprekers in drie zalen)
16.00 – 16.15 zalen wissel
16.15 – 17.00 afsluiting plenair
17.00 – 18.00 netwerk en borrel

Je kunt een keuze maken uit de volgende drie workshops:

1. Gerco Rietveld Waardegericht inkopen
Het nieuwe inkoopboek van Gerco Rietveld moet nog uitkomen, maar nu al doet het onderwerp: ‘waardegericht inkopen’, stof opwaaien binnen inkoopafdelingen. Het gaat om inkopen met impact dat de conventionele inkoop overstijgt. Rietveld: “Inkopers zijn zich meer en meer bewust van het belang om waarde toe te voegen. En passen dat steeds vaker toe in hun aanbestedingen/tenders. Maar per transactie waarde toevoegen is fragmentarisch. Dat resulteert erin dat de toegevoegde waarde door een andere transactie weer teniet kan worden gedaan. Waardegericht inkopen vraagt daarom om een systematische benadering.

2. Blockchain, Smart contracting en use case inkoop door Renz Millenaar van Axveco
Blockchain is bekend geworden als technologie achter de Bitcoin. Bitcoin bestaat al sinds eind 2008, maar de bekendheid van  blockchain in de afgelopen 1,5 jaar pas echt een enorme vlucht genomen. In vrijwel alle media wordt er met regelmaat aandacht besteed aan het onderwerp. Terwijl blockchain technologie enerzijds erg wordt gehypet, wordt het ook vaak niet goed begrepen. Is deze technologie echt zo disruptief als iedereen zegt? Heeft het een even grote impact op onze samenleving en ons inkoopvak als de Internet technologie heeft gehad? In deze introductie workshop wordt duidelijk wat Blockchain en Smart contracting is en wordt een concrete use case op inkoop gebied besproken.

3. Brexit door Rabobank en de impact op Nederlandse ondernemers en haar inkopers
De Brexit zal impact hebben op de Nederlandse ondernemers. Wordt het een harde of een zachte Brexit?  Alles zal afhangen van de toekomstige handelsrelatie. De delfstoffenwinning, de maakindustrie en de landbouwsector zijn de sectoren in Nederland die het meest afhankelijk zijn van de rechtstreekse export naar het Verenigd Koninkrijk. Binnen de maakindustrie zijn bedrijven in de leer-, schoenen- en textielindustrie en in de elektrische en optische apparatenindustrie relatief sterk afhankelijk van de Britse vraag. De Rabobank zal tijdens deze workshop haar visie uiteenzetten over het Brexit proces en wat de kansen en bedreigingen zijn voor de Nederlandse ondernemers en haar inkopers. 

Praktische informatie

Parkeren is gratis. De dichtstbijzijnde parkeergarage is P0.

Je bent als lid van NEVI van harte uitgenodigd eenmalig een collega die (nog) geen lid is van NEVI (gratis) mee te nemen naar dit event. Het verzoek is dat deze collega zich met een Basic-account aanmeldt voor dit event en via evenementen@nevi.nl laat weten door wie hij/zij geïntroduceerd is. De niet-ledenprijs is dan uiteraard niet van toepassing.

NEVI basic

€ 75,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.