Duurzaamheid: de Life Cycle Analysis

Hoe maak je de meest duurzame keuze? Hoe meet je duurzaamheid? NEVI Kring Oost organiseert een introductie van de Life Cycle Analysis (LCA) aan de hand van voorbeelden uit de verpakkingsindustrie. 

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Save the date!
Een introductie van de Life Cycle Analysis (LCA)
Praktijkvoorbeelden

Wat is een Life Cycle Analysis (LCA)? Hoe en wanneer kun je dit toepassen? Wat is de rol van inkoop hierbij? LCA is een instrument om de milieu-impact, inclusief de CO2-impact, van producten, keten of organisatie te bepalen. Agnieszka van Batavia van THE LCA Centre geeft ons een introductie van wat een LCA is en geeft voorbeelden uit de praktijk, met name op het gebied van verduurzamen van verpakkingen.

Over Agnieszka van Batavia

Agnieszka komt zelf uit de inkoop en laat zien dat de voorbeelden uit de verpakking ook inspirerend zijn voor inkopers uit andere sectoren!

THE LCA Centre

The LCA Centre is specialist in het opstellen van Life Cycle Assessments (uitgebreide milieu-impactbepalingen) voor verpakkingen en disposables.

Praktische informatie

The Green Meeting Center Arnhem (voorheen Regardz WTC Arnhem) ligt naast station Arnhem. Bij the Green kun je groen vergaderen waarbij klimaatneutraal, lokaal en zero-waste zijn de uitgangspunten zijn.

De locatie is goed te bereiken met het OV en je kunt parkeren in de parkeergarage Centraal.

Voorlopig programma:

17:30 uur - Inloop
18:00 uur - Hapje en drankje
19:00 uur - Start programma
20:30 uur - Einde

NEVI basic

€ 75,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.