Back2School met NEVI kring ZuidWest

Ook dit jaar gaan we weer terug de schoolbanken in voor de laatste inkoopinzichten met pakkende workshops en sprekers.

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Leer de nieuwste inzichten uit recente promotie onderzoeken
Terug de schoolbanken in: Herhalen van oude en leren over nieuwe inkooptheorieën
Netwerken met professionals en studenten
Een goed verzorgd event met afsluitend een diner

Back2School is een jaarlijks terugkerend evenement van NEVI Kring ZuidWest. Het is het event waar we jouw bestaande inkoopkennis updaten en je nieuwe inkooptheorieën met elkaar kunt bespreken. Natuurlijk is er ruimte om volop met elkaar te netwerken. We zien je graag op 21 november @ Hogeschool Rotterdam!
Benieuwd naar voorgaande jaren? Hierbij de verslagen van 2018 en 2017

Centraal starten we Back2School met Frederik G.S. Vos dr. MSc. MSc. MSc. Frederik geeft een presentatie over Smart Industries and Industry 4.0 en de impact op inkoop. We gaan het hebben de definitie van industry 4.0, over de Megatrends, maar vooral de impact op de inkoopfunctie. Frederik studeerde bedrijfskunde, psychologie en communicatiewetenschappen aan de Universiteit Twente en promoveerde in 2017 op het onderwerp “preferred customer status”.  Bij PPRC BV richt hij zich met name op de analyse van aanbestedingen op operationeel en strategisch niveau. In Twente doceert hij onder andere vakken over inkoop en Smart Industries (Industry 4.0). Verder is hij eigenaar van de serious game company suPlay B.V.

Workshops

Na de centrale start gaan we verder met  verschillende workshops. U heeft de mogelijkheid twee  van de volgende vier sessies te volgen. 

Jeroen van de Rijt MSc – medeoprichter van Best Value Group & NEVI docent voor Best Value Procurement geeft een workshop geven over Best value procurement / prestatie-inkoop. In deze workshop gaan we in  op de highlights van de opleiding Best value procurement. BVP zorgt ervoor dat de kennis en het innovatieve van de markt ook daadwerkelijk benut worden. Opdrachtgevers stellen minder harde eisen over hoe iets gedaan moet worden, waardoor de opdrachtnemer meer losgelaten wordt. Dit zorgt ervoor dat de opdrachtnemers, die zelf het beste inzicht hebben op de waardeketen, de best value kunnen inschatten voor de inkopende organisatie. Hiermee gaat de kwaliteit van het inkoopproces omhoog. Het eindresultaat is meer waarde (kwaliteit, tijd, geld etc) voor organisatie, klant en/of gebruiker.

Francesco Huitema – Managing Consultant bij Aeves Benefit, Docent van de inkoopminor van de Hogeschool Rotterdam en docent bij NEVI-opleidingen. Francesco geeft neemt in deze workshop de basis van contractmanagement met je door. Contractmanagement is het voorkomen van het ‘weglekken’ van waarde uit het contract. Afspraken met leveranciers  worden duidelijk en transparant zodat je hier actief op kunt sturen. De verkregen input, getekende contracten en wijzigingen worden eenduidig vastgelegd, beheerd en bewaakt. Dit geldt niet alleen op het moment dat het contract wordt opgesteld, maar gedurende de hele looptijd van de contractuele samenwerking. Doel: contracten volledig benutten, krijgen wat is afgesproken en duidelijke processen.  

Petra Neessen MSc - universitair docent / assistent professor bij de Open Universiteit.

Petra heeft promotieonderzoek gedaan. Het artikel van Petra Neessen, Bart Vos, Marjolein C. J. Caniëls en Jeroen P. de Jong is te lezen via de volgende link: https://rdcu.be/bWim0 .Ondernemend gedrag van werknemers is van strategisch belang geworden voor de prestaties van organisaties. Het onderzoek richt zich op innovatie, pro activiteit, het nemen van risico's, herkenning, exploitatie van kansen, interne en externe netwerken en de belangrijke gedragsdimensies van intrapreneurship. Op basis van de onderzoeksresultaten is een geïntegreerd model van intrapreneurship ontstaan. Petra gaat in de workshop specifiek in over ondernemerschap van inkopers en hierbij in het bijzonder nog hoe dit kan bijdragen aan een circulaire economie.

Jeanine Stout MSc – Jeanine is toegepast psycholoog, trainer en werkzaam als HBO docent en psychomotorisch therapeut in opleiding (master). In haar leven heeft ze het nodige gezien, gedaan en meegemaakt. Ze is onder andere zelf burn-out geweest. Jeanine heeft door de jaren heen dan ook veel onderzoek gedaan naar de aanpak van stress en burn-out. Haar missie is dan ook mensen die burn-out zijn de juiste inzichten en praktische handvatten bieden om verder te kunnen.  

Het doel van de workshop is inzicht geven op wat stress met je doet (en kan doen). Na deze sessie ben je dan ook instaat stress te herkennen en actie te nemen. Deze workshop is ook uitermate geschikt voor studenten.

Bij dit alles denken we ook goed aan de deelnemers. We hebben een smakelijke culinaire reis voorbereid, dit jaar brengen we een bezoek aan Mexico. Het event sluiten we af met een netwerk borrel.

Programma:

16.30 – ontvangst

17.00 – centrale start van het programma

18.00 – workshop ronde 1

18.45 – diner

19.45 - workshop ronde 2

20.30 – 21.30 – netwerk borrel

Over NEVI Kring ZuidWest Nederland

Het kringbestuur van NEVI Kring Zuidwest organiseert voor ruim 1.350 NEVI-leden in deze regio jaarlijks minimaal 6 inkoopevenementen (waaronder het jaarlijkse event met Hogescholen en de zomer BBQ). Onze doelstelling is te inspireren en verbinden. We willen inspireren door steeds verrassende, innovatieve en actuele onderwerpen en sprekers te bieden voor onze leden. We willen verbinden door een platform te zijn waar inkoopprofessionals met elkaar en de sprekers in contact komen.

Praktische informatie

Dieet of allergie? Geef dit op tijd door via evenementen@nevi.nl.

Locatie:

Hogeschool Rotterdam locatie Academieplein, adres: G.J. de Jonghweg 4-6, 3015 GG Rotterdam.

OV: Metrohalte Coolhaven, neem de linker uitgang, sla linksaf bij het verlaten van het metrostation en loop 300 meter rechtdoor.

Parkeren: Betaald parkeren op straat bij de hogeschool of parkeergarage Museumpark (Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam)

NEVI basic

€ 75,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.