Aanbestedingen werken, hoe werkt dat?

De inkoop van werken is een vak apart. Er gelden specifieke wetten en regels - en daar blijft het niet bij.

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

Aanbesteden van Werken
Contractvormen
Verantwoordelijkheden

Aanbestedingen werken, hoe werkt dat?

De inkoop van werken is een vak apart. Er gelden specifieke wetten en regels - en daar blijft het niet bij. Het vakjargon is anders, aannemers hebben hun eigen bedrijfscultuur en onderwerpen als duurzaamheid (circulair) en risicomanagement krijgen relatief veel aandacht. Inkopen, doe je dat met technische professionals of met fulltime inkopers? Die vraag schetst de worsteling bij veel aanbestedende diensten binnen de GWW. De  realiteit is echter dat beide ‘bloedgroepen’ elkaar hard nodig hebben, en samen moeten werken, om een aanbesteding succesvol te maken.

In deze sessie staan we met name stil bij de verschillende contractvormen (UAV 2012 en UAV-GC) in de Bouw (zowel GWW als utiliteit). Tjeerd Planting, Managing Consultant bij NIC Inkoopprojecten, voelt zich een vis in het water bij aanbestedingen die spelen in het fysieke domein. Hij zal vragen beantwoorden als: Wat zijn de verschillen tussen de meest gebruikte contractvormen, wanneer en waarom kies je voor welk type contract? En hoe zit het met verantwoordelijkheden? Daarnaast gaan we specifiek in op het aanbesteden van Werken en welke zaken daar met name van belang zijn.

Voor niet NEVI leden (bijvoorbeeld collega’s) is het ook mogelijk om je aan te melden. Hiervoor rekenen we een bijdrage van €75,-.
 
Indien er vragen zijn neem gerust contact op met het bestuur van Nevi via nevikringnoord@nevi.nl

Praktische informatie

Praktische informatie

De sessie zal plaatsvinden op donderdag 28 maart van 15:30 tot 18:00 uur met na afloop een gezellige borrel. We hebben een inspirerende locatie gevonden, namelijk De Drentse Zaak in Assen.

Annuleringen

In verband met de beperkte ruimte en de grote belangstelling voor de locatiebijeenkomsten, is het van belang dat je je afmeldt mocht je er toch niet bij kunnen zijn. Op die manier kunnen we iemand anders op de reservelijst de mogelijkheid geven om toch nog bij de bijeenkomst aan te sluiten.

NEVI basic

€ 75,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.