Winnend Onderhandelen

Na de training Winnend onderhandelen ga je goed voorbereid een onderhandeling in. Je leert de juiste informatie op het juiste moment inzetten.

Na deze training heb je

Kennis van interne en externe informatie die je onderhandelingspositie versterkt
Vaardigheden om deze informatie te gebruiken bij het formuleren van onderhandelingsdoelen
Vaardigheden om deze informatie tijdens de onderhandeling in jouw voordeel te gebruiken

Het doel van onderhandelen

Het doel van effectief onderhandelen is om samen met de andere partij een voorstel uit te werken dat voor beide partijen acceptabel is. Hierbij moeten de onderhandelaars rekening houden met uitgangspunten en relatieve machtsposities. Bij onderhandelingen krijg je te maken met een grote hoeveelheid variabelen waaronder prijs, kwantiteit, kwaliteit, service, termijn van de overeenkomst, leveringsschema, kortingsniveau, betaaltermijnen, extra’s, garanties en ondersteuning na verkoop.

Onderhandeltechnieken

Voor elke inkoopprofessional, onafhankelijk van het niveau waarop je opereert, is het belangrijk de juiste informatie voorhanden te hebben. Vervolgens is het van groot belang om deze informatie tijdens de onderhandeling goed toe te passen. Een effectieve onderhandelaar moet het gesprek bovendien structureren en de juiste tactieken toepassen. Een onderhandeling is dus complexe kost. Als je voor elke onderhandeling goed voorbereid bent en zeker bent van je vaardigheden, kom je altijd goed beslagen ten ijs. Voor inkopers en inkoopmanagers die werken op tactisch of strategisch niveau, biedt NEVI de training Winnend Onderhandelen. Je leert in deze training welke informatie je kunt gebruiken om jouw onderhandelingspositie te versterken. Vervolgens leer je hoe je deze informatie gebruikt bij het formuleren van doelen voor de onderhandeling. Tot slot wordt in deze training behandeld hoe je deze informatie in jouw voordeel gebruikt.

Waarom een training Winnend Onderhandelen?

Door de juiste informatie op het juiste moment in te zetten kun je als inkoper onderhandelingen met een goed resultaat afronden. Je moet je daarom goed voorbereiden. In de training Winnend Onderhandelen leer je welke inkooptechnische aspecten relevant zijn bij de voorbereiding van onderhandelingen. Niet je gedrag staat centraal, maar de manier waarop je inkoopkennis vergaart en inzet.

Voor wie is de training Winnend Onderhandelen geschikt?

Deze training is voor inkopers en inkoopmanagers die werken op tactisch of strategisch niveau.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Analyse van ingediende offertes en eerdere aankopen
  • Resultaten van leveranciersprestatiemeting
  • Externe informatiebronnen, zoals CBS, NEVI PMI, jaarverslagen, brancheorganisaties en internet
  • Benchmarking
  • Het structuur-gedrag-prestatie-paradigma

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen cursusjaar 2018.

Trainingsduur

2-daagse training, met op de eerste dag een aansluitend diner.

Werkvormen

Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Overnachten?

Wil je overnachten? Reserveer dan zelf een kamer bij de accommodatie. Informeer naar de NEVI-prijs. NEVI neemt tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70,- tot € 130,- per nacht. Ook de betaling voor de overnachting regel je met de accommodatie zelf.

NEVI basic

€ 1.695,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.405,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)