Whitepapers

Vraag gratis en vrijblijvend onze whitepapers aan.

5 Myths purchasers should know about creativity in purchasing

Creativity appears to be a powerful ally in an increasingly complex and fast-changing business environment. In the recent Future of Jobs Report released by the World Economic Forum, creativity has risen in the top 10 of skills needed in 2020 versus 2015 from number 10 to number 3 – only surpassed by critical thinking and complex problem-solving

Aanvragen

Wat kunnen Sourcing Business Models voor jou betekenen?

Inkoper en toeleverancier moeten samen meer waarde creëren. Dat zegt Kate Vitasek, spreker op het aanstaande International Supply Management Congress. In haar nieuwste boek presenteert zij inkoop als een reeks van eenvoudige inkooptransacties aan de ene kant en complexe, strategische relaties aan de andere kant.

Aanvragen

Wat een inkoper moet weten over integriteit

Het bedrijf van je buurman laten meedoen in een aanbesteding; tijdens de ‘derde helft’ met teamgenoten een lastig aanbestedingstraject bespreken; een wel heel ruim aangeklede borrel aan het eind van een bijeenkomst met klanten. Iedere inkoper loopt in zijn dagelijks werk weleens tegen integriteitsdilemma’s aan. Hoe maak je dit onderwerp bespreekbaar in je team?

Aanvragen

De 7 nieuwste inzichten in Best Value

Met de populariteit van Best Value neemt in Nederland ook de juridisering toe. De prestatieonderbouwing wordt opvallend vaak verkeerd gebruikt. In deze whitepaper zet Jeroen van de Rijt de nieuwste inzichten op een rij vanaf het jaarlijkse Best Value-evenement in de Verenigde Staten. 

Aanvragen

In 6 stappen naar professioneel functioneel specificeren

De specificatie geeft leveranciers alle informatie die nodig is voor een goede offerte. Om een aantal redenen kan gekozen worden voor functioneel specificeren. Soms denken organisaties dat zij al op deze wijze specificeren, maar doen ze dit eigenlijk niet. Daar gaan we hieronder verder op in. Bovendien biedt deze whitepaper een stappenplan naar professioneel functioneel specificeren. 

Aanvragen

De vijf belangrijkste pijlers van succesvol contractmanagement

Het houdt veel organisaties bezig: er is een contract afgesloten, maar het gaat toch mis bij de uitvoering. Veel contracten leveren niet op wat men ervan had verwacht. Inkoop vindt de waarde, zoals lage kosten, waardecreatie, doelmatigheid, rechtmatigheid of risicobeheersing, maar de organisatie krijgt deze waarde niet.

Aanvragen

Wat is inkoop

Je doet het zelf bijna dagelijks in de vorm van boodschappen in de supermarkt of een vakantie online. Goed inkopen leidt ertoe dat je tevreden bent. Afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen voegt de aanschaf iets toe aan je leven. Die heeft daarmee dus waarde. Voor bedrijven en overheidsorganisaties is dat niet anders. Maar de doelstellingen zijn wel anders en soms complex.

Aanvragen

De 7 meest voorkomende reflexen in publieke inkoop

Bij overheidsinkoop gaat er vaak onevenredig veel aandacht uit naar de aanbestedingsprocedure, waardoor een goede voorbereiding erbij inschiet. Dat leidt tot gevoeligheden, verkramping en slechte resultaten. Het glazen huis van de overheidsinkoop wordt bewoonbaarder als bestuurders en inkopers dit onderkennen. Ze moeten een aantal reflexen onderdrukken en zich richten op professionaliteit.

Aanvragen

Circulair inkopen - weet waar je aan begint

Steeds meer bedrijven en organisaties onderkennen dat het oude lineaire economisch model van ‘winnen-maken-gebruiken-weggooien’ niet langer houdbaar is. Het in hoog tempo afdanken en vernietigen van grondstoffen en onderdelen is schadelijk voor milieu en maatschappij. De
consequenties van dit model zijn onder meer prijsstijgingen, continuïteitsproblemen en een overschot aan afval.

Aanvragen