Wat is inkoop

Wist je dat bij bedrijven ongeveer 70% van de omzet inkoop is? Dat leveranciers dus uiterst bepalend kunnen zijn voor het succes van organisaties? Dat de overheid jaarlijks ruim 100 miljard inkoopt, variërend van infrastructuur tot personeel? 

Meer informatie over NEVI

Professionele inkoop draagt bij aan maatschappelijke waarden en een duurzame wereld door bijvoorbeeld met leveranciers productinnovaties te realiseren. Het inkoopvak staat mede daarom volop in de belangstelling, is continu in ontwikkeling en biedt afwisselende mogelijkheden voor professionals. Zowel nationaal als internationaal. Europees aanbesteden, make-or-buy, sourcing, supplier relationship management? Product- en keteninnovatie, outsourcing, category management, onderhandelen, Best Value Procurement, maatschappelijk verantwoord inkopen? Allemaal aspecten die thuishoren bij het vakgebied Inkoop. Een uitdagend en inspirerend vakgebied met volop vacatures voor enthousiaste inkoopprofessionals

Alles wat je wilt weten over Inkoop vind je bij NEVI.
opleidingentrainingencongressen & bijeenkomsten

WAT IS INKOOP

Met de simpele, smalle definitie 'alles waar een factuur tegenover staat' komen we natuurlijk niet weg. Daarom enige toelichting:

Of neem een kijkje in ons White paper-overzicht

EEN VAK MET INVLOED

Inkopen. Je doet het zelf bijna dagelijks in de vorm van boodschappen in de supermarkt of een vakantie online. Goed inkopen leidt ertoe dat je tevreden bent. Afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen voegt de aanschaf iets toe aan je leven. Die heeft daarmee dus waarde. Voor bedrijven en overheidsorganisaties is dat niet anders. Maar de doelstellingen zijn wel anders en soms complex. 

Vraag de gratis white paper aan