Professioneel inkopen voor sociaal domein

De leergang Professioneel inkopen voor het sociaal domein legt het fundament dat je als inkoper of contractmanager nodig hebt om op professionele wijze je werk te kunnen doen in de context van het sociaal domein.

Na deze training heb je

inzicht in alle belangrijke kenniscomponenten van het Sociaal Domein (Jeugd – WMO – Participatie)
kennis van de stand van zaken, belangrijkste processen en ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein
geleerd over de wijze van besturing (en governance)
geleerd gerichte inkoopstrategie op te stellen inclusief de wijze waarop je de markt benadert
geleerd hoe je afgesloten contracten kunt beheren en managen

Waarom een leergang Inkopen in het Sociaal domein?

Vanuit een brede samenwerking, met het ministerie van VWS, SIOO, PPRC en Significant, is deze leergang ontwikkeld. Hiermee is de leergang Inkopen in het Sociaal domein dé opleiding voor inkoop- en contractmanagers bij gemeenten die werkzaam zijn in het sociale domein. 

In de leergang komt alles aan bod: de belangrijke wetten en ontwikkelingen, de achterliggende dynamiek binnen de eigen organisatie en strategie richting de (zorg)aanbieders. Je krijgt alle kennis aangereikt waarmee je succesvol aan de slag kunt.

De leergang is zo opgezet dat het optimaal bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling maar ook zo dat je na afloop van de leergang gericht en gefundeerd adviezen kunt geven binnen je eigen organisatie. 

Voor wie is de leergang Inkopen in het Sociaal domein geschikt?

Je bent inkoper of contractmanager bij een gemeente, werkzaam in het Sociaal domein en je wilt je (verder) verdiepen in de materie. Ook zij-instromers in het Sociaal domein krijgen met deze leergang de kennis en vaardigheden die nodig zijn. 

Praktische informatie

Prijsoverzicht opleidingen

Download het prijsoverzicht van alle Nevi opleidingen.

Wil je met je team de opleiding volgen? Ook dat kan! Onze opleidingen kunnen ook op maat en incompany worden gegeven. Neem dan contact met ons op 088 33 00 700.

Opleidingsduur

7 lesdagen; waarvan één blok van 2,5 dag en daarna 5 aparte dagen.

Studiebelasting

4-6 uur per week.

Toetsing

Afrondende presentatie. Na afloop ontvang je een Nevi certificaat, mede-ondersteund door het ministerie van VWS en de andere partners. 

Onderwijsvorm

Klassikaal en online.

Studiemateriaal

Al het studiemateriaal staat in een online leeromgeving.

Overnachten?

Wil je overnachten? Reserveer zelf een kamer bij de accommodatie. Informeer bij de accommodatie naar de Nevi prijs. Nevi neemt tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70,- tot € 130,- per nacht. Ook de betaling voor de overnachting regel je met de accommodatie zelf.

NEVI basic

€ 2.995,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 2.995,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700