MSU+ 2.0

Aan de hand van de processen uit het MSU+ model kun je de volwassenheid, purchasing excellence, van de inkoopfunctie van een organisatie(-onderdeel) vaststellen.

Na deze training heb je

Begrip van het MSU+ model.
Inzicht in wat Purchasing Excellence is.
Begrip van de criteria en de wijze van beoordelen.
Geoefend in het doen van beoordelingen.
De eigen aanpak met collega’s afgestemd (uniformiteit in aanpak).

Het MSU+ model is een integraal raamwerk van acht hoofdprocessen op het terrein van inkoop- en supply management. Samen met nog zes ondersteunende processen geven ze een beeld van “Purchasing Excellence”. Voor elk van de in totaal veertien processen zijn er beoordelingscriteria vastgesteld en zijn er niveaus van volwassenheid beschreven, van 1 tot 10. Met behulp van deze criteria ben je in staat de (eigen) organisatie te beoordelen. Tijdens de training doorloop je alle processen.

Een optioneel onderdeel van de opleiding is de certificering tot auditeur PE Publiek. 

In deze training bieden wij je de volgende onderwerpen:

  • Programma Purchasing Excellence Publiek  
  • De ondersteunende processen    
  • De strategische processen    
  • De methodiek in de praktijk
  • Slot case
  • Finale scores en aanbevelingen

Praktische informatie

Werkvormen
Tijdens de training wisselen theorie, praktijk, discussie en cases elkaar af.

Tijdsduur
2-daagse training:
Dag 1: 09.30 – 20.00 uur, met aansluitend diner.
Dag 2: 09:00 – 17:00 uur.

Voor wie is deze training geschikt?

Wij hebben deze training ontwikkeld voor iedereen die een effectieve bijdrage wil leveren aan de professionalisering in de eigen organisatie. De training is met name bedoeld voor inkopers, consultants, projectleiders of personen met een vergelijkbare functie bij bijvoorbeeld ministeries, zelfstandige bestuursorganen, provincies, waterschappen, gemeenten en het onderwijs. Een hbo/academisch werk- en denkniveau – en bij voorkeur ervaring met strategische inkoopvraagstukken - is gewenst. 

Certificering
Na het volgen van de training kun je met de opgedane kennis aan de slag.

Pas wanneer je zelf een uitgevoerde MSU+ meting met goed gevolg hebt verdedigd ten overstaan van de certificeringscommissie, word je officieel gecertificeerd als MSU+ auditeur.

Van gecertificeerde auditeurs worden de auditresultaten officieel erkend en opgenomen in de Purchasing Excellence Publiek database. Deze database functioneert als dé MSU benchmark voor de Nederlandse publieke sector op het gebied van inkoop. Om ‘vervuiling’ van de database tegen te gaan worden alleen metingen die door een gecertificeerd auditeur zijn uitgevoerd, in de database opgenomen.

Overnachten?
Wanneer je wilt overnachten, kun je dat zelf regelen door een kamer te reserveren bij de accommodatie zelf. Informeer bij de accommodatie naar de NEVI-prijs. NEVI neemt hiervoor tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70 tot € 130 per nacht. Ook de betaling voor de overnachting regel je met de accommodatie zelf.

NEVI basic

€ 1.895,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.595,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700