LOF KORTE KETENS

Pilot Gezonde voeding in Limburg van start gegaan in 2019. Ben jij koploper?


Op dit moment is het niet mogelijk om dit product via de website te bestellen. Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen met NEVI via 088 - 33 00 700 of info@nevi.nl.

Na deze training heb je

bijgedragen aan de (verdere) ontwikkeling van gezonde voeding en gezondheid
de kennis om aan de slag te gaan met duurzame ketens

Wil je investeren in duurzaamheid? Wil je Maatschappelijk Verantwoord Inkopen? Ben je bereid een praktijkcase in te brengen waarin je begeleid wordt door deskundigen en dus echt een slag kunt gaan maken? Met andere woorden, ben jij die koploper, durf je samen met ons deze uitdaging aan en ben je bereid samen met collega's actief deel te nemen aan acht sessies? Dan is deelname aan de Bootcamps misschien wel iets voor jou en je organisatie.

Bootcamps

In totaal organiseren we acht Bootcamps in de periode van november 2019 tot december 2020. We gaan met de sector actief aan de slag om de inzichten die in de voorgaande Bootcamp ontwikkeld zijn te toetsen en te verbeteren. Op een Bootcamp staat inspiratie, feedback, leren, ontwikkelen, out-of-the-box en creativiteit centraal. Ook kunnen demonstraties van de ontwikkelde producten/diensten onderdeel zijn van de Bootcamps. Zodat we écht samen gaan bouwen aan een transformatie van de handel in duurzame streekproducten.

Met het doorbreken van de hele denk, werk en handelwijze van een volledige handelsketen, bevinden we ons in het vlak van experimenteren en leren. Het is onmogelijk en ineffectief dit in een klein ontwikkelteam alleen te doen. Daarom brengen wij  ketenpartijen bij elkaar om de foodketens in Limburg te verduurzamen door aan de slag gaan met het eerlijk verdelen van de kosten en opbrengsten in de voedingsketen. 

Voor wie is het bedoeld?

Organisaties die gevestigd zijn in de provincie Limburg, die gezonde voeding en de gezondheid van medewerkers hoog in het vaandel hebben staan én de bereidheid hebben om de keten van (bedrijfs-) catering duurzaam te verbeteren dagen wij uit om deel te nemen aan de acht gratis Bootcamps.  

We hanteren een aantal voorwaarden aan deelname:

- De organisatie is gehuisvest in de Provincie Limburg
- De organisatie biedt een vorm van (bedrijfs)catering aan
- De organisatie heeft minimaal 75 medewerkers in dienst
- De organisatie herkent zich in bovenstaand profiel
- De organisatie is bereid een praktijkcasus in te brengen

De deelnemers zijn bij voorkeur afkomstig vanuit het facilitair bedrijf in combinatie met inkoop, al dan niet aangevuld met een beleidsmedewerker / verantwoordelijke duurzaamheid. Door met 2-3 medewerkers per bedrijf deel te nemen, ontstaat voldoende kennis, mandaat, motivatie en daadkracht om binnen de eigen organisatie dit onderwerp te omarmen en waar nodig barrières te doorbreken.

Praktische informatie

De eerste Bootcamp vindt plaats op 26 november 2019 bij de Rabobank in Venlo, de tweede Bootcamp vindt plaats op 4 februari 2020 bij de LLTB in Roermond. De verdere Bootcamps worden momenteel ingepland. Doorlooptijd voor de Bootcamps is tot eind 2020. Elke Bootcamp duurt van 09.00 – 17.00 uur. 

Deelname aan de bootcamps is gratis, maar niet vrijblijvend. Voor een optimaal succes verwachten wij van de deelnemers dat zij (of een vervanger) aanwezig zijn bij alle bootcamps, actief bijdragen, tussentijds opdrachten uitvoeren en kennis/ervaring delen met andere organisaties.

Na aanmelden volgt eerst toetsing op deelname criteria en zal contact worden opgenomen voordat deelname definitief is.

Trainers:
Karin van IJsselmuide (Nevi)
Jordie van Berkel (F-Fort)

LOF is een initiatief van Provincie Limburg, Rabobank, F-fort, Diverzio en Nevi. 

      

             

 

NEVI basic

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700