Interactief risicomanagement van inkoopprojecten

Inkoop gaat gepaard met risico’s. Sommige risico’s zijn de expertise van de inkoper, anderen van de opdrachtgever/ interne gebruikers. Leer hoe je risico's in kaart brengt en managed met RISKID.

Na deze training heb je

Inzicht in de kwaliteit van een risicodossier
Inzicht in risicobewustzijn en draagvlak voor risicomanagement
Vaardigheden om interactief een kwalitatief goed risicodossier aan te leggen
Vaardigheden om risicobewustzijn en draagvlak te creëren in een groep met stakeholders
Eerste ervaring met het uitvoeren van een risicomanagementcyclus in de eigen organisatie met terugkoppeling en feedback

Risicomanagement is niet alleen van belang om risico’s in kaart te brengen en adequate maatregelingen te nemen om de risico’s te beheersen. Risicomanagement gaat vooral om het activeren en betrekken van stakeholders vanuit verschillende perspectieven en disciplines om risicobewustzijn te creëren in de organisatie. Inkopers hebben vaak niet alle kennis in huis om de risico’s die horen bij aanschaf, gebruik en onderhoud goed in te schatten. Daarentegen hebben stakeholders in de organisatie vaak te weinig kennis en bewustzijn rondom de risico’s van contracteren, aanbesteden en tenderen. Een gezamenlijke risicoanalyse biedt uitkomst, maar is vaak lastig te organiseren.  In complexe inkoopprojecten is het daarom van groot belang om gezamenlijk en interactief de risico’s van een aankoop of aanbesteding te inventariseren, identificeren, analyseren en mitigeren. Zo beheers je samen de risico’s van een aankoop of aanbesteding. Wij geloven in een interactieve vorm van risicomanagement met als belangrijkste uitkomst risicobewustzijn. In deze training leer je hoe je dat efficiënt en online kan doen. 

Praktische informatie

Werkvormen

Voor de start is er met iedere deelnemer een individueel intakegesprek. Hierin worden de persoonlijke doelen bepaald en de cursusleider zal samen met de deelnemer de realisatie van de leerdoelen blijven volgen. Verder wordt de (business) case besproken die in de organisatie zal worden uitgevoerd. Tijdens de training ga je interactief aan de slag met risicomanagement voor jouw organisatie. We gebruiken hiervoor de online tool van RISKID. De cursusleiders zijn je leercoach en helpen je bij je (business) case.

Tijdsduur

1 intensieve dag van 09.00 – 17.30 uur, 1 terugkomochtend van 09.00 – 13.00 uur.

Voor wie is deze training geschikt?

Wij hebben deze training ontwikkeld voor (inkoop)managers, contractmanagers, projectleiders en operationeel managers op hbo werk- en denkniveau.

NEVI basic

€ 1.695,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.395,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700