Interactief risicomanagement van inkoopprojecten

Hoe krijg je risicomanagement op de kaart? Samenwerking, communicatie en de dialoog tussen de stakeholders staan centraal. RISKID helpt je hierbij!

Na deze training heb je

Inzicht in de kwaliteit van een risicodossier
Inzicht in risicobewustzijn en draagvlak voor risicomanagement
Vaardigheden om interactief een kwalitatief goed risicodossier aan te leggen
Vaardigheden om risicobewustzijn en draagvlak te creëren in een groep met stakeholders
Eerste ervaring met het uitvoeren van een risicomanagementcyclus in de eigen organisatie met terugkoppeling en feedback

Wat is risicomanagement?

Risicomanagement is het identificeren en kwantificeren van risico's en het vaststellen van beheersmaatregelen. Met beheersmaatregelen worden activiteiten bedoeld waarmee de kans van optreden of de gevolgen van risico's worden beïnvloed. In outsourcingtrajecten en omvangrijke ICT-projecten is risicomanagement al een vaste waarde geworden.

Waarom een training Interactief risicomanagement van inkoopprojecten?

Inkoop gaat gepaard met risico’s. Sommige risico’s zijn de expertise van de inkoper, andere zijn de expertise van de opdrachtgever en interne gebruikers. Inkopers hebben vaak niet alle kennis in huis om alle risico’s die horen bij aanschaf, gebruik en onderhoud goed in te schatten. Daarentegen hebben stakeholders in de organisatie vaak te weinig kennis en bewustzijn rondom de risico’s van contracteren, aanbesteden en tenderen. Een gezamenlijke risicoanalyse biedt uitkomst, maar is vaak lastig te organiseren.

In complexe inkoopprojecten is het daarom van groot belang om gezamenlijk en interactief de risico’s van een aankoop of aanbesteding te inventariseren, identificeren, analyseren en mitigeren. Zo beheers je samen de risico’s van een aankoop of aanbesteding. Wij geloven in een interactieve vorm van risicomanagement met als belangrijkste uitkomst risicobewustzijn. In deze training leer je hoe je dat efficiënt en online kan doen.

Tijdens de training leer je over risicomanagement, je past de kennis toe in de praktijk en je ontwikkelt persoonlijke vaardigheden gebaseerd op de Action Learning principes. Hierdoor ben je in staat succesvol interactief risicomanagement toe te passen binnen inkoop en supply chain management. Je ontwikkelt vaardigheden om risicomanagement in de dagelijkse werkzaamheden in te zetten.

Voor wie is de training Interactief risicomanagement van inkoopprojecten geschikt?

Deze training is voor (inkoop)managers, contractmanagers, projectleiders en operationeel managers op hbo werk- en denkniveau.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Theoretisch kader risicomanagement
  • Interactief Risico Management
  • Facilitatie skills ontwikkelen
  • Risico management in de dagelijkse praktijk 

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen cursusjaar 2018.

Trainingsduur

1-daagse training plus een terugkomochtend.

Werkvormen

Voor de start is er met iedere deelnemer een individueel intakegesprek. Hierin worden de persoonlijke doelen bepaald. De cursusleider blijft vervolgens samen met de deelnemer het behalen van de leerdoelen volgen. Verder wordt de (business)case besproken die in de organisatie word uitgevoerd. Tijdens de training ga je interactief aan de slag met risicomanagement voor jouw organisatie. We gebruiken hiervoor de online tool van RISKID. De cursusleiders zijn je leercoach en helpen je bij je (business)case.

NEVI basic

€ 1.695,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.395,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700