Inkoopprojectmanagement

Hoe beter je projectmatig werken beheerst, des te innovatiever, effectiever en efficiënter je kunt zijn. In deze training ga je daarmee aan de slag.

Na deze training heb je

Concrete ideeën en tools om projectmanagement toe te passen binnen jouw organisatie
Aan de hand van een eigen casus een eigen inkoopprojectprogramma ontwikkeld
Vaardigheden om stakeholders te identificeren, analyseren en managen
Geleerd van jouw eigen praktijkervaringen en die van anderen
Deskundige feedback op jouw eigen ervaringen
Vaardigheden om risico’s te identificeren, analyseren en beheersen

In zowel de publieke als private sector maakt men bij inkoopvraagstukken regelmatig gebruik van inkoopprojectmanagementmethodieken. De dynamische wereld waarin organisaties opereren vereist voortdurend aanpassingen. Het is daarom essentieel dat je inkoopprojectmanagement beheerst. Hoe beter je projectmatig werken beheerst, des te innovatiever, effectiever en efficiënter je kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een project om de inkoopkosten te verlagen, of aan een innovatieproject. Projectmatig werken komt ook goed van pas in multidisciplinaire inkoopteams met hun cross-functionele samenstelling en businessunit overstijgende aanpak.

In deze training beiden wij je de volgende onderwerpen:

  • De verschillende inkoopspecifieke trends en ontwikkelingen die de aanleiding vormen tot inkoopprojectmanagement.
  • De begrippen, kenmerken, principes, succescriteria en succesfactoren van projecten, projectmanagement en projectmatig werken.
  • Strategisch denken en handelen in een inkoopproject, mede in relatie tot de eigen concurrentiestrategie.
  • De verschillende fasen en beslispunten van een inkoopproject.
  • De verschillende producten van een inkoopproject en hoe daarover effectief te rapporteren aan relevante stakeholders in de projectomgeving.
  • De randvoorwaarden voor integrale teamsamenwerking en inkoopprojectleiderschap om succesvolle teamresultaten te realiseren.
  • De relevante stakeholders, rollen en verantwoordelijkheden in een inkoopproject en -projectomgeving identificeren en managen om zodoende voldoende commitment te verkrijgen voor een succesvol projectresultaat.
  • Een zorgvuldige risicoanalyse maken voor een inkoopproject en op basis van deze analyse aanbevelingen doen en concrete stappen ondernemen om deze risico’s te beheersen/te minimaliseren.

Praktische informatie

De training Inkoopprojectmanagement hebben wij ontwikkeld voor alle inkopers en inkoopmanagers die deelnemen aan (inkoop-)projecten, de rol van projectleider vervullen of daartoe de ambitie hebben. Er gelden verder geen toelatingseisen. Mocht je onze opleiding Professional - NEVI 1 of Expert - NEVI 2 hebben afgerond, dan helpt dit je om de lesstof te begrijpen. 

NEVI basic

€ 1.395,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.160,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)