Inkoopmanagement

Inkoopmanagement is het centraal beheren en controleren van alle inkopen van een organisatie. Benieuwd wat een inkoper doet? Lees meer!

Opleidingen inkoopmanagement

Tijdens een opleiding inkoopmanagement leer je alle relevante technieken en methodes van het inkoopproces om dit vervolgens zo efficiënt en effectief mogelijk in de praktijk te brengen. Alles draait om het beter laten verlopen van de inkoop zonder dat de kosten daarmee verhoogd worden. NEVI biedt verschillende opleidingen op diverse niveaus

Inkoopmanagement bij NEVI

Heb je de ambitie om inkoopmanager te worden? Volg dan de opleiding inkoopmanagement bij NEVI. Deze opleiding geeft je de mogelijkheid om je in een managementfunctie te onderscheiden. Tijdens de 1,5 jarige studie ga je je vaardigheden en kennis uitbreiden aan de hand van vier modules:

  • Strategisch management & Inkoopalignment
  • Ketenmanagement
  • Verandermanagement en inkoopontwikkeling
  • Persoonlijke effectiviteit

Iedere module behandelt andere aspecten van inkoop. Samen vormen ze het geheel van inkoopmanagement. Alle vier de modules dien je succesvol af te ronden alvorens je jezelf inkoopmanager mag noemen. Wat heb je (bij)geleerd met deze opleiding?

  • Hoe inkoop kan bijdragen aan het realiseren van organisatie- en business doelstellingen
  • Hoe jouw toeleveringsketen geoptimaliseerd kan worden
  • Hoe je leiding kunt geven aan veranderprocessen binnen jouw organisatie
  • Hoe je persoonlijke kwaliteiten en communicatievaardigheden kunt inzetten voor het managen van een inkoopteam.

Lees meer over de inkoopmanagement opleiding van NEVI.

Doelgroep opleiding inkoopmanagement  

De doelgroep voor de opleiding bestaat voornamelijk uit (toekomstige) inkopers en inkoopmanagers die op managementniveau actief zijn of ambiëren om op managementniveau actief te zijn. De inkoopmanagementopleiding helpt je verder om het inkoopproces van jouw bedrijf succesvoller te doen verlopen. Wil je je vaardigheden en kennis op het inkoopvakgebied naar een hoger niveau tillen? Dan is de opleiding inkoopmanagement wat voor jou. 

*Een vereiste voor het volgen van de opleiding inkopmanagement is dat je minstens een hbo of NEVI-2 diploma op zak dient te hebben.

Inkoopmanagement in de zorg

NEVI biedt ook specifieke inkoopmanagement Masterclass voor in de zorg. Het gaat hierbij om inkoopmanagers die werken in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, gehandicapteninstellingen of psychiatrische instellingen. Doordat de marktwerking in de zorg in een rap tempo verandert zijn inkoopmanagers genoodzaakt om ook continu mee te bewegen. Bij NEVI bieden we trainingen die specifiek gericht zijn op de zorgbranche. Tijdens deze trainingen leer je technieken en methodes om de inkoop te optimaliseren. Maar dat niet alleen. De trainingen bieden de mogelijkheid om kennis te delen met andere inkopers in de zorg. Je leert vaak erg veel van hoe andere mensen in de praktijk handelen. Dat is eveneens een groot thema tijdens de inkoopmanagement trainingen voor in de zorg.