Fact based negotiation

De training Fact based negotiation leert je gebruikmaken van onderhandelingstactieken. Zo haal je een optimaal onderhandelingsresultaat.

Na deze training heb je

Kennis gemaakt met doelbewust toepassen van onderhandelingstactieken
Geleerd om structuur aan te brengen in jouw onderhandelingsgesprekken
Inzicht verkregen in de sterke en zwakke kanten van jouw eigen onderhandelingsstijl
Bepaald voor je eigen organisatie welke fase van inkoopontwikkeling van toepassing is
Kennis van de invloed van de gekozen leveranciersstrategie

Wat is fact based negotiation?

Fact based negotiation of onderhandelen gebaseerd op feiten is een manier van onderhandelen waarbij objectieve cijfers de basis vormen voor het uitwerken van een overeenkomst. Onderhandelen is een belangrijke activiteit binnen de inkoopfunctie. Kennis, inzicht en vaardigheid in het onderhandelen zijn noodzakelijke voorwaarden voor het behalen van (commerciële) doelstellingen. Inkooponderhandelingen kunnen op vele elementen betrekking hebben.

Prijs, kwaliteit, leveringsbetrouwbaarheid, servicegraad, uitwisseling van kennis, juridische voorwaarden en betalingscondities: het kunnen allemaal agendapunten van de onderhandeling zijn. Bij verdere rationalisatie van bedrijfsprocessen speelt het gebruikmaken van objectieve cijfers en objectieve gegevens een steeds grotere rol. Voor het onderhandelingsproces betekent dit dat de gegevens en cijfers die uit zorgvuldige inkoopanalyses en externe informatiebronnen komen een grote rol spelen bij het uitwerken van een inhoudelijk voorstel. Hierdoor wordt het onderhandelingsresultaat steeds meer fact based.

Waarom een training fact based negotiation?

Hoe complexer de inkoopdoelen zijn die een organisatie wil bereiken, hoe meer verschillende interne belanghebbenden een rol gaan spelen in het inkoopproces. Het inkooptraject zal vaker een multidisciplinair karakter hebben. In interne en externe onderhandelingen zullen medewerkers, zoals projectleiders, juristen en managers, een duidelijkere rol krijgen. Hierdoor wordt een goede relatie en een constructief overleg met andere disciplines steeds belangrijker.

Wil jij de juiste onderhandelingstactieken kunnen toepassen? Dan is dit dé training voor jou. Je leert hoe je als inkoper rekening houdt met de belangen van jouw organisatie en die van de leverancier. Ook krijg je inzicht in de verschillende machtsverhoudingen tussen de inkopende en de verkopende partij. Je komt meer te weten over jouw persoonlijke onderhandelingsstijl en de mogelijkheid om deze verder te ontwikkelen.

Voor wie is de training fact based negotiation geschikt?

De tweedaagse training fact based negotiation is vooral geschikt voor inkopers die werken in groothandel, retail, transport, food, industrie en bouwnijverheid. Als je deze training gevolgd hebt, weet je precies hoe je een fact based onderhandeling voorbereidt en leidt.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Onderhandelen in een inkoopcyclus
  • Kenmerken van onderhandelingen
  • Machtsbronnen en onderhandelingsstrategieën
  • Voorbereiding van een complexe onderhandeling
  • Onderhandelingsfasen
  • Onderhandelingstactieken
  • Persoonlijke onderhandelingsstijlen
  • Teamonderhandelingen

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen cursusjaar 2018.

Trainingsduur

2 dagen (5 dagdelen); dag 1: 09.30 – 20.00 uur, dag 2: 09.00 – 17.00 uur.

Werkvormen

Tijdens de training wisselen theorie en praktijk (rollenspellen) elkaar af, waardoor je meteen kunt oefenen met je onderhandelingstechnieken.

Overnachten?

Wil je overnachten? Dan reserveer je gemakkelijk zelf een kamer bij de accommodatie. Informeer bij de accommodatie naar de NEVI-prijs. NEVI neemt tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70,- tot € 130,- per nacht. De betaling voor de overnachting regel je eenvoudig met de accommodatie zelf.

NEVI basic

€ 1.950,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.695,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)