Fact based negotiation

De training Fact based negotiation leert je gebruikmaken van onderhandelingstactieken. Zo haal je een optimaal onderhandelingsresultaat.


Op dit moment is het niet mogelijk om dit product via de website te bestellen. Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen met NEVI via 088 - 33 00 700 of info@nevi.nl.

Na deze training heb je

Kennis gemaakt met doelbewust toepassen van onderhandelingstactieken
Geleerd om structuur aan te brengen in onderhandelingsgesprekken
Inzicht in de sterke en zwakke kanten van jouw eigen onderhandelingsstijl
Geleerd hoe op feiten gebaseerde onderhandelingen voorbereid kunnen worden met de What’s The Price-tool

Wat is fact based negotiation?

Fact based negotiation of onderhandelen gebaseerd op feiten is een manier van onderhandelen waarbij objectieve cijfers de basis vormen voor het uitwerken van een overeenkomst. Onderhandelen is een belangrijke activiteit binnen de inkoopfunctie. Kennis, inzicht en vaardigheid in het onderhandelen zijn noodzakelijke voorwaarden voor het behalen van (commerciële) doelstellingen. Inkooponderhandelingen kunnen op vele elementen betrekking hebben.

Prijs, kwaliteit, leveringsbetrouwbaarheid, servicegraad, uitwisseling van kennis, juridische voorwaarden en betalingscondities: het kunnen allemaal agendapunten van de onderhandeling zijn. Bij verdere rationalisatie van bedrijfsprocessen speelt het gebruikmaken van objectieve cijfers en objectieve gegevens een steeds grotere rol. Voor het onderhandelingsproces betekent dit dat de gegevens en cijfers die uit zorgvuldige inkoopanalyses en externe informatiebronnen komen een grote rol spelen bij het uitwerken van een inhoudelijk voorstel. Hierdoor wordt het onderhandelingsresultaat steeds meer fact based.

Waarom een training Fact based negotiation?

Wil jij de juiste onderhandelingstactieken toepassen om zo een maximale impact te hebben voor je organisatie? Dan is deze training een aanrader. Je leert hoe je rekening houdt met de belangen van je organisatie en die van de leverancier. Ook verwerf je kennis van de verschillende machtsverhoudingen tussen inkopende en verkopende partij. Je leert de juiste onderhandelingstactieken in te zetten waarbij de belangen van de inkopende organisatie, de belangen van de leverancier én de machtsbalans tussen de inkopende organisatie en de leverancier als uitgangspunt dienen.

What's the price! is een uitermate handige tool om snel de feiten van de kostprijs boven water te krijgen. Zo ga je optimaal voorbereid de onderhandelingen in. Je krijgt beter inzicht in je persoonlijke onderhandelingsstijl en de mogelijkheden om deze verder te ontwikkelen.

Voor wie is de training Fact based negotiation geschikt?

De tweedaagse training Fact-based Negotiation is vooral geschikt voor inkopers die werken in groothandel, retail, transport, food, industrie en bouwnijverheid. Als je deze training gevolgd hebt, weet je precies hoe je een fact-based onderhandeling voorbereidt en leidt.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Onderhandelen in een inkoopcyclus
  • Kenmerken onderhandelingen
  • Machtsbronnen en onderhandelingsstrategieën
  • Voorbereiding van een complexe onderhandeling
  • Onderhandelingsfasen
  • Onderhandelingstactieken
  • Persoonlijke onderhandelingsstijlen
  • Teamonderhandelingen

Tijdens de training wisselen theorie en praktijk (rollenspel) elkaar af en maak je gebruik van de online tool Whats the price!

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen cursusjaar 2018.

Trainingsduur

2-daagse training, met op de eerste dag een aansluitend diner.

Werkvormen

Tijdens de training wisselen theorie en praktijk (rollenspel) elkaar af en maak je gebruik van het online instrument ‘What’s The Price’.

  

Overnachten?

Wil je overnachten? Dan reserveer je gemakkelijk zelf een kamer bij de accommodatie. Informeer bij de accommodatie naar de NEVI-prijs. NEVI neemt tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70,- tot € 130,- per nacht. De betaling voor de overnachting regel je eenvoudig met de accommodatie zelf.

NEVI basic

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)