Ervaringen

Wat vinden deelnemers van een Nevi opleiding of training? Op deze pagina lees je hun ervaringen. Want wie kan je nu beter vertellen hoe het is om een opleiding of training bij Nevi te volgen dan onze deelnemers zelf? 

De docenten waren fantastisch. Allemaal deskundige en ervaren mensen met verfrissende ideeën. Zij konden ook veel voorbeelden uit de overheidspraktijk aandragen.

Gert Schoneveld, financieel adviseur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), over de opleiding Nevi 1 Publiek

In 2015, toen de decentralisatie een feit werd, was ik nog HRM-adviseur voor het sociaal domein. Er kwamen intern nieuwe functies, waaronder die van contractmanager. Bij het inlezen in de nieuwe materie viel me direct  op dat we aan de voorkant goed hadden nagedacht over de contracten, maar dat er onvoldoende is stilgestaan hoe we die contracten zouden gaan managen. Ik kwam op internet de NEVI-training Contractmanagement Sociaal Domein tegen. Dat was precies wat ik zocht: lekker overzichtelijk in twee dagen. We zaten met een groep van negen contractmanagers uit het hele land. Ik vond het interessant om te zien hoe andere gemeenten contractmanagement hebben ingericht. Ik heb op dit gebied veel van medecursisten geleerd. In korte tijd maak je veel onbewuste kennis expliciet en concreet toepasbaar. Dat is heel waardevol. En: Het is prettig dat ik nu een breder netwerk heb.

Suzanne van Boven, contractmanager Wmo Sociaal Domein bij Meerinzicht, een samenwerkingsverband van de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde over Nevi-training Contractmanagement Sociaal Domein

Ik was vooral op zoek naar concrete handvatten op basis waarvan ik een praktische vertaalslag kan maken. Bij NEVI Manager passeren veel modellen de revue. Je leert wanneer je welk model kunt toepassen en dat helpt je om sneller te denken, sneller dingen te doorzien en betere beslissingen te nemen. Je stapt uit je onderbuikgevoel en leert hoe je beslissingen kunt onderbouwen. De opleiding raakt daarnaast ook onderwerpen aan als persoonlijke effectiviteit en verandermanagement. Dus je ontwikkelt ook je zachte kant.

Rob van de Bunt, Manager Inkoop en Projectservice bij Ditt Officemakers, over de NEVI opleiding Procurement Management Program.

Nevi 1 biedt je een hele mooie theoretische achtergrond. Daardoor heb ik nu nog altijd een steile leercurve. De opleiding heeft me de basis gegeven om mezelf in mijn werk door te blijven ontwikkelen. Dat is natuurlijk geweldig.

Linda Rebel, Inkoop- en contractmanagement bij woningcorporatie Portaal, over de Nevi opleiding Nevi 1 Professional Privaat.

Inkoop is geen hogere wiskunde. Je leert vooral door te doen, maar je hebt wel parate basiskennis nodig. Hoe meer kennis ik kreeg, hoe hoger het leerrendement was in de praktijk. Ik kon opeens een veel betere bijdrage leveren aan teamoverleggen. En als ik bij een collega meekeek hoe hij een aanbesteding aanpakte, stelde ik veel gerichtere vragen.

Frans van Bolderen, inkoopadviseur bij de gemeente Venlo, over de NEVI opleiding NEVI 1 Professional Publiek.

Fantastisch, wat heb ik genoten van de training, ik heb het er regelmatig over bij ons op de zaak. Sinds de training experimenteer ik met het geleerde en de resultaten zijn verbluffend. Door hele kleine subtiele veranderingen in de eigen aanpak en vraagstelling kun je enorm veel bereiken bij zowel interne en externe gesprekspartners. Daarnaast heb ik concrete handvatten gekregen die me dagelijks helpen in mijn werk, zoals processen uitschrijven en deze presenteren, meedenken in verpakkingseenheden en logistieke besparingen voorstellen. Regelmatig kijk ik terug in de presentatie en aantekeningen en zit periodiek met ons salesteam samen om de praktijkvoorbeelden met deze nieuwe aanpak te delen, zodoende leren we van elkaar. Het is echt geweldig om te zien hoe leuk het inkoopvak is en wat je zelf kunt bereiken.

Jan-Willem Schouten, Inkoper bij Maasland Groep, over de training Inkopen in de (groot)handel en retail.

Ontzettend leuke, inspirerende en praktische training die een mooie aanvulling vormt op de standaard kennis en vaardigheden van menig inkoper (en in elk geval die van mij)!

Deelnemer over de training Design Thinking for Procurement.

Wij werken eigenlijk al vrijwel volledig volgens de richtlijn ISO20400, maar dat was ook niet de reden om deze opleiding te gaan volgen. Die richtlijn zelf kun je ook wel nalezen op internet. Ik vond het vooral interessant om met de andere deelnemers van gedachten te wisselen. Iedere organisatie is bezig te vergroenen en ze doen dat allemaal op hun eigen manier. Bij een bank liggen de uitdagingen op een ander terrein dan bij een technisch bedrijf of een oliemaatschappij. Wij inspireerden elkaar, leerden van elkaars vraagstukken. Dat maakt dat je ook extra kritisch kijkt naar jezelf. Het zet je op scherp.

Ton Kester, plaatsvervangend coördinerend directeur Inkoop bij het ministerie van Economische Zaken, over de NEVI training ISO20400

Ik maak iedere maand een voor ons bedrijf relevante samenvatting met daarin de prijzen en levertijden van materialen, ontwikkelingen op de vaste en flexibele arbeidsmarkt, de beschikbaarheid van engineers en ander technisch personeel, et cetera. Hierdoor komt inkoop eerder bij de business op het netvlies.

Henk Schiere, Senior Strategic Buyer bij Apollo Vredestein, over de Nevi PMI.

De opleiding leert je breed te kijken en inkoopdoelstellingen te relateren aan bedrijfsdoelstellingen. Ik kan nu beslissingen die op hoger niveau worden genomen veel beter plaatsen en doorvertalen naar wat dat betekent voor inkoop. Ik stel bovendien andere vragen aan interne business partners. Daardoor wordt de samenwerking met hen intensiever en de impact van inkoop op het eindresultaat groter. Voorheen werd ik meer gezien als facilitator, nu lever ik toegevoegde waarde en ziet de business mij als partner.

Tom Baveld, Plastchem BV, over de NEVI opleiding Procurement Management Program.

In the five years prior to [my current] position, I held a number of interim positions with a mostly practical focus. Interim positions are, by definition, always temporary, with a beginning and an end, and a clear mandate. In those days, I was able to make great strides within my playing field. In the employment of Ahrend, I am now part of the company, part of a larger whole. That is a whole different ball game. My old leadership style did not have the effect I wanted it to have. I had to find a new style. What [Procurement Leadership Program] offers, with its focus on both theory and practice, with individual, targeted coaching, was just exactly what I wanted. [After PLP] I have noticed that people are far more inclined to accept my suggestions, even though they are sometimes perceived as deviating from the standard of practice. People have faith in my ideas, because they see their positive results. This has increased my impact on the organization, and that brings me great peace of mind. Furthermore, [PLP] proved to be a valuable follow-up to my degree in Business Administration from Nyenrode.

Huib Spit, Procurement Director at Ahrend, on Procurement Leadership Program (PLP)

François Maessen is een zeer gedreven en motiverende trainer. Hij weet je op een niet dwingende wijze te enthousiasmeren. De indeling van de training is goed afwisselend met ruimte voor afwisseling.

Deelnemer over de training fact based negotiation.

Contact en advies

Ook enthousiast geworden of heb je nog vragen? Onze studieadviseurs helpen je graag via (088) 330 07 00 (tussen 8:00 en 17:30 uur).