Circulair Inkopen

Als inkoper neem je in de circulaire economie een sleutelpositie in. Deze online training leert je circulair inkopen binnen jouw organisatie.


Op dit moment is het niet mogelijk om dit product via de website te bestellen. Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen met NEVI via 088 - 33 00 700 of info@nevi.nl.

Na deze training heb je

Een brede kennis van circulair inkopen
Het vermogen om de verschillende circulaire inkoopvormen te herkennen
De aanpak en skills geleerd om circulair Inkopen in te richten binnen jouw organisatie

Wat is circulair inkopen?

In de circulaire economie bestaat er geen afval. Verspilling van grondstoffen wordt tegengegaan door hergebruik van producten en materialen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Dit is anders dan in het lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur vaak worden vernietigd. De essentie van circulair inkopen is dat de inkopende partij borgt dat de producent of verwerkende partij de producten, onderdelen of grondstoffen aan het einde van de levensduur of de gebruiksfase, met behoud van zoveel mogelijk waarde weer in een nieuwe cyclus zal inzetten. Kortom: circulaire economie draait om het sluiten van kringlopen.

Waarom een training Circulair Inkopen?

Als inkoper neem je in de circulaire economie een sleutelpositie in. Je stimuleert en creëert de vraag naar circulaire goederen. Je wilt doordacht inkopen en aangepaste contractvormen hanteren. Maar het is minstens zo belangrijk om je flexibel en empathisch op te stellen. De training Circulair Inkopen belicht niet alleen de technische aspecten van circulair inkopen, maar ook de zachte kant. De training heeft een positieve impact op zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is de training Circulair Inkopen geschikt?

Deze training is voor strategisch inkopers, bestuurders, beleidsmedewerkers, juristen, projectleiders en leidinggevenden.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Het hoe en waarom van Circulaire Inkopen
  • Verschillende vormen en bijbehorende succesfactoren van Circulair Inkopen
  • Kansen en uitdagingen rondom Circulair Inkopen
  • De technische aanpak van Circulair Inkopen
  • De soft skills om Circulair Inkopen te managen

Trainer Marcel Jacobs aan het woord

Trainer Marcel Jacobs heeft eerder een workshop Circulair inkopen in de zorgsector gegeven. Laat je alvast inspireren door onderstaande video waarin hij een voorschotje geeft op de training. 

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle Nevi trainingen.

Trainingsduur

3 online sessies.

Werkvormen

Theorie, praktijkopdrachten en discussie wisselen elkaar af.

NEVI basic

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 0,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700