Basisaspecten van onderhandelen

Tijdens deze training leren we jou in 2 dagen alle basisvaardigheden om als inkoper effectief te onderhandelen.

Na deze training heb je

Alle kennis en vaardigheid om als inkoper beter te onderhandelen
Een handige checklist
Een uitgebreid naslagwerk

Onderhandelen

Onderhandelen is een sport volgens veel inkopers, met winnaars én verliezers. Maar soms met enkel winnaars, of verliezers. Verliezen is geen kunst. Winnen lukt je alleen als je het onderhandelingsspel goed beheerst. Onderhandelen gaat over véél meer dan alleen de prijs. Het is een boeiend en levenslang leerproces, waarbij je ideeën van anderen meeneemt en je eigen stijl ontwikkelt. Onderhandelen is een proces van informatie-uitwisseling en besluitvorming met als doel het vinden van een resultaat dat voor alle partijen acceptabel is. Het is een essentieel onderdeel van de commerciële taken van zowel inkopers als verkopers. Uit onderzoek blijkt dat je als inkoper ongeveer 20% van je werktijd besteedt aan het voorbereiden en voeren van onderhandelingen met vertegenwoordigers en leveranciers. Daarnaast overleg en onderhandel je als inkoper natuurlijk ook intern.

Waarom een training Basisaspecten van Onderhandelen?

Onderhandelen is een vaardigheid die elke professionele inkoper in huis moet hebben. Wil jij ook beter worden in onderhandelen? Dan is Basisaspecten van Onderhandelen voor jou de perfecte training. Je krijgt veel persoonlijke tips en adviezen, waardoor je snel vooruitgang boekt. Hierdoor heb je een grotere impact op het onderhandelingsresultaat voor jouw organisatie.

Voor wie is de training Basisaspecten van Onderhandelen geschikt?

Deze training is voor (toekomstige) inkopers op uitvoerend niveau. Een afgeronde NEVI-opleiding Medewerker Inkoop en Logistiek is een voordeel, maar is niet verplicht voor het volgen van deze training. Voorafgaand aan de training krijg je een schriftelijke intake, zodat de trainer je optimaal kan ondersteunen.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Voorbereiden op een inkooponderhandeling
  • Onderhandelingsproces en -tactieken
  • Gebruikmaken van macht
  • Overleg met interne klanten
  • Conflicthantering met interne klanten en leveranciers
  • Gesprekstechnieken en trucs van verkopers

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen.

Trainingsduur

2 aaneengesloten dagen, met op de eerste dag een aansluitend diner.

Werkvormen

Via interactieve lessen, rollenspellen, opdrachten en inspirerende instructievideo’s leer je effectief te onderhandelen.

Overnachten?

Wil je overnachten? Dan reserveer je gemakkelijk zelf een kamer bij de accommodatie. Informeer bij de accommodatie naar de NEVI-prijs. NEVI neemt tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70,- tot € 130,- per nacht. De betaling voor de overnachting regel je eenvoudig met de accommodatie zelf.

NEVI basic

€ 1.695,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.405,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)