Nevi
0
Nieuws

Inkoopfraude bij Tesla

Nieuws 30 november 2018

Het door toeleveringsproblemen geplaagde Tesla, kreeg ook te maken met inkoopfraude.

Het door toeleveringsproblemen geplaagde Tesla, kreeg recent ook nog eens te maken met een geval van inkoopfraude. Na een onderzoek van de FBI is een voormalige medewerker van de autofabrikant aangeklaagd. De man werkte als supplier relationship manager bij Tesla. Kern van de fraude is het overboeken van geld bedoeld voor de nog actieve toeleverancier Hota Industrial Manufacturing, naar de Duitse toeleverancier SHW die in het verleden een aantal monsters aan Tesla had geleverd, maar geen actieve toeleverende rol heeft.


Inkoopfraude bij Tesla


Diefstal van identiteit


Hota is een Taiwanese toeleverancier van onder meer assen, terwijl SHW onder meer componenten voor motoren levert. De fraudeur stal de identiteit van een medewerker van Hota om onder meer de bankgegevens van beide toeleveranciers te kunnen verwisselen. Vervolgens werden valse facturen opgesteld en bankgegevens vervalst. Op die manier zou de aangeklaagde 9,3 miljoen dollar van Tesla hebben gestolen.



Vind je dit soort nieuws interessant? Wordt dan lid van onze nieuwsbrief en we informeren je maandelijks over het meest recente inkoopnieuws. 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren