MSU+ 2.0

Aan de hand van de processen uit het MSU+ model kunt u de volwassenheid, "purchasing excellence", van de inkoopfunctie van een organisatie(-onderdeel) vaststellen.

Na deze training heeft u

Begrip van het MSU+ model
Inzicht in wat Purchasing Excellence is
Begrip van de criteria en de wijze van beoordelen
Geoefend in het doen van beoordelingen
De eigen aanpak met collega’s afgestemd (uniformiteit in aanpak)

Het MSU+ model is een integraal raamwerk van acht hoofdprocessen op het terrein van inkoop- en supply management en zes ondersteunende processen, die tezamen een beeld geven van “Purchasing Excellence”. Voor elk van de in totaal veertien processen zijn er beoordelingscriteria ontwikkeld en zijn er niveaus van volwassenheid beschreven, van 1 tot 10. Met behulp van deze criteria is men in staat de (eigen) organisatie te beoordelen. Tijdens de training doorloopt u alle processen. Een optioneel onderdeel van de opleiding is de certificering tot auditeur PE Publiek. 

Update:

Het MSU+ model is recentelijk vernieuwd. De vernieuwingsslag rond MSU+ uit zich op 3 fronten:

 • Inhoudelijke ‘sanity check’ : de veranderingen in technologie, wetgeving en organisatie sinds de ontwikkeling van het MSU+ model in 2004 zijn meegenomen.

 • Presentatie van resultaten : manier van presenteren van de resultaten, waarmee direct kan worden ingezoomd op die MSU+ processen die van toepassing zijn voor de organisatie

 • Vertalingen van doelstellingen en prioriteiten : directe vertaalslag naar organisatiedoelstellingen, waardoor heldere prioriteiten en actiepunten kunnen worden gedefinieerd.

Na deze training zijn deelnemers ook in staat om het certificeringstraject op basis van MSU+ nieuwe stijl te doorlopen.

Programma

 • Introductie
  - algemeen
  - programma Purchasing Excellence Publiek
  - certificering
  - MSU+ model, ontstaan en werkwijze  
 • De ondersteunende processen    
 • De strategische processen    
 • De methodiek in de praktijk
 • Slot case
 • Finale scores en aanbevelingen

Praktische informatie

Deze training is voor iedereen die een effectieve bijdrage wil leveren aan de professionalisering in de eigen organisatie of als doel heeft een externe organisatie als auditor te ondersteunen. De training is bedoeld voor inkopers, consultants, projectleiders of personen met een vergelijkbare functie bij bijvoorbeeld ministeries, zelfstandige bestuursorganen, provincies, waterschappen, gemeenten en het onderwijs. De opleiding is bedoeld voor mensen met HBO / academisch werk- en denkniveau en met bij voorkeur ervaring met strategische inkoopvraagstukken. Dit kunnen deelnemers zijn die werkzaam zijn in het inkoop- of in het auditveld.

 

Certificering
Na het volgen van de training kunt u met de opgedane kennis aan de slag.

Pas wanneer u zelf een uitgevoerde MSU+ meting met goed gevolg heeft verdedigd ten overstaan van de certificeringscommissie, wordt u officieel gecertificeerd als MSU+ auditeur.

Van gecertificeerde auditeurs worden de auditresultaten officieel erkend en opgenomen in de Purchasing Excellence Publiek database. Deze database functioneert als dé benchmark voor de Nederlandse publieke sector op het gebied van inkoop. Om ‘vervuiling’ van de database tegen te gaan worden alleen metingen die door een gecertificeerd auditeur zijn uitgevoerd, in de database opgenomen.

NEVI basic

€ 1.895,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.595,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700