Inkooprisicomanagement

Risicomanagement is binnen inkoop een sterk onderschat en verwaarloosd terrein. Het identificeren, analyseren en beheersen van inkooprisico’s is tegenwoordig van essentieel belang. 

Na deze training heeft u

Geleerd van uw eigen praktijkervaringen en die van anderen
Deskundige feedback op uw eigen ervaringen
Concrete ideeën en tools om risicomanagement toe te passen binnen uw organisatie
Geoefend, aan de hand van een eigen casus, om inkoopprocesrisico’s te identificeren en te beheersen
Vaardigheden om de houding van stakeholders ten aanzien van risicomanagement te identificeren, te analyseren en te managen

Risicomanagement is een uitermate belangrijk onderdeel van een professioneel en gestructureerd inkoopmanagement. Denk bijvoorbeeld aan het beheersen van de risico’s in de toeleveringsketen en aan het beheersen van valutarisico’s in een steeds turbulenter economisch klimaat. De training Inkooprisicomanagement richt zich zowel op de theoretische achtergronden als op de dagelijkse praktijk van de inkoopprofessional. Theorie, praktijk, werken in groepen, discussies en cases wisselen elkaar af om u handvatten en praktische tips te geven. U gaat daarbij vooral in op uw eigen praktijk.

Dit komt tijdens de training aan bod:

  • De verschillende trends en ontwikkelingen die de aanleiding vormen tot inkooprisicomanagement.
  • Een systematische aanpak voor inkooprisicomanagement.
  • Een zorgvuldige inkooprisicoanalyse maken en op basis van deze analyse concrete stappen ondernemen om de geïdentificeerde risico’s te beheersen/te minimaliseren
  • Het krijgen van voldoende commitment binnen de eigen organisatie voor succesvol inkooprisicomanagement.
  • Een integrale netwerk gebaseerde ‘supply risk’ benadering kunnen hanteren.

Praktische informatie

De training is bedoeld voor alle inkopers en inkoopmanagers die deelnemen aan inkoopprojecten of deze leiden alsook voor inkoopprofessionals en contractmanagers die leveranciers en contracten managen. Ook als u risicomanagement hoger op de inkoop- en businessagenda wilt plaatsen is deze training onmisbaar. Een opleiding Professional - NEVI 1 of Expert - NEVI 2 helpt om de lesstof te begrijpen, maar is niet verplicht.

NEVI basic

€ 795,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 655,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)