Circulair Inkopen

Een sleutel voor het aanjagen van de circulaire economie ligt bij inkopers.

Na deze training heeft u

Kennis opgedaan van Circulair Inkopen
Het vermogen om de verschillende Circulaire Inkoopvormen te herkennen
De aanpak en skills aangereikt gekregen om Circulair Inkopen in te richten binnen uw organisatie

Door toenemende grondstoffen schaarste, afvalvermindering, efficiëntere productie en logistiek en niet te vergeten innovatie bij elkaar te voegen heeft de circulaire economie inmiddels steeds meer vorm gekregen. Een sleutel voor het aanjagen van de circulaire economie ligt bij inkopers. Zij stimuleren en creëren immers de vraag naar circulair geproduceerde goederen en zorgen zo voor nieuwe business modellen zoals terugkoop, doorverkoop en pay per use. Dit vergt behalve het aangaan van weloverwogen inkoopprocessen en aangepaste contractvormen in de gehele supply chain ook een veranderende, flexibelere en meer empathische houding als inkoopprofessional.

Dit komt tijdens de training aan bod:

  • Het hoe en waarom van Circulaire Inkopen
  • Verschillende vormen en bijbehorende succesfactoren van Circulair Inkopen
  • Kansen en uitdagingen rondom Circulair Inkopen
  • De technische aanpak van Circulair Inkopen
  • De soft skills om Circulair Inkopen te managen

Werkwijze:

  • Naast de benodigde presentaties rondom de theorie van de kernconcepten en –methoden van Circulair Inkopen worden deelnemers direct uitgedaagd praktijkervaring op te doen door middel van oefeningen en (korte) opdrachten
  • De opdrachten zullen daarbij plaatsvinden in groepsverband waarbij er volop ruimte is voor plenaire discussie en intervisie
  • Tijdens deze training worden niet alleen de technische elementen maar ook de zachte kanten belicht van circulair Inkopen waardoor er op alle fronten zowel qua professionele als persoonlijke ontwikkeling een verrijking ontstaat.

Praktische informatie

Deze training is bedoeld voor strategisch inkopers, bestuurders, beleidsmedewerkers, juristen, projectleiders en management/leidinggevenden. Voor deelnemers aan de Green Deal Circulair Inkopen en NEVI-leden geldt het speciale tarief van €250,- voor deze training. Meer informatie hierover of inschrijven, neem contact op met e.vanassen@nevi.nl.

NEVI basic

€ 750,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 250,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)